Affärskontakt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder affärskontakt, varianter, uttal och böjningar av affärskontakt

Affärskontakt synonym, annat ord för affärskontakt, vad betyder affärskontakt, förklaring, uttal och böjningar av affärskontakt.

Vad betyder och hur uttalas affärskontakt

Affärskontakt uttalas af|färs|kon|takt och är ett substantiv.

Ordformer av affärskontakt

Singular

affärskontakt
obestämd grundform
affärskontakts
obestämd genitiv
affärskontakten
bestämd grundform
affärskontaktens
bestämd genitiv

Plural

affärskontakter
obestämd grundform
affärskontakters
obestämd genitiv
affärskontakterna
bestämd grundform
affärskontakternas
bestämd genitiv

Affärskontakt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet affärskontakt

  1. Hon var gift med Portugals förre guvernör i Cacheu i portugisiska Guinea, som sedan blev värdshusvärd. Själv var hon en av de afrikanska-euroafrikanska affärskvinnor som agerade mellanhänder mellan portugiser och inhemska afrikaner både som handelskontakter och informella diplomater, och som hade stor regionalt inflytande genom detta. I hennes fall hade hon breda kontakter med sitt ursprungsfolk, Pepel, och även med Banun, och vida affärskontakter med en lång rad regionala aktörer. (källa)
  2. Anthon Cuypercrona var son till handelsmannen Anthonis de Cuyper. Efter studier och resor i främmande länder återvände han som köpman till fädernestaden Danzig. 1652 gift med Maria Geldtsack, dotter till den svenske faktorn i Elbing Gert Peterson Geldtsack var han 1655-1659 bosatt i denna stad. Genom sin svärfar fick han en del svenska affärskontakter, bland annat med Magnus Gabriel De la Gardie. Sedan Cuypercrona överflyttat till Danzig upprätthöll han dessa kontakter, och då Magnus Gabriel De la Gardie reste ned för att delta i slutandet av freden i Oliwa ordnade han med inkvartering och andra tjänster för den svenska ambassaden samtidigt som han framförde en önskan att träda i svensk tjänst. (källa)
  3. 1913 utträdde Sten ur firman och Carl Johansson etablerade då sin fortsatte verksamhet i närheten av Enköpings järnvägsstation. 1913 sökte och beviljades Johansson en treveckorsstipendium att studera kvarnmaskinindustrin i Tyskland, Schweiz och Österrike-Ungern, och resulterade i långvariga affärskontakter. Firman började bland annat importera tyska valsstolar och rensmaskiner. (källa)
  4. I Lärda tidningar fanns främst bokannonser. Dessa skrevs ofta av författarna själva eller av nära affärskontakter. Några recensioner i modern mening fanns inte i Lärda tidningar, eftersom negativ kritik inte skulle ha gynnat bokhandeln. All kritik var positiv, en vanlig uppfattning var att en litteraturkritiker aldrig fick skriva nedsättande om ett verk, utan högst med vänliga ord skriva vad författaren i framtiden kunde förbättra. Om ett verk ansågs vara dåligt, ansågs det inte tjäna till någon nytta att ägna spaltutrymme åt negativ respons. All kritik måste tjäna till uppbyggelse både för författaren och för dem som läste annonsen. Innehållet i Lärda tidningar var alltså främst presentationer av böckernas innehåll och några korta berömmande fraser. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.