Akrobatik Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder akrobatik, varianter, uttal och böjningar av akrobatik

Akrobatik synonym, annat ord för akrobatik, vad betyder akrobatik, förklaring, uttal och böjningar av akrobatik.

Vad betyder och hur uttalas akrobatik

Akrobatik uttalas akro|bat|ik [-i´k] och är ett substantiv -en.

Ordformer av akrobatik

Singular

akrobatik
obestämd grundform
akrobatiks
obestämd genitiv
akrobatiken
bestämd grundform
akrobatikens
bestämd genitiv

Akrobatik är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Akrobatik på Engelska

  • acrobatics

Hur används ordet akrobatik

  1. En cirkusföreställning om årets tråkigaste dag, tråkmånsafton, baserat på en barnbok av Adam Dahlin i dramatisering av Stina Oscarson. Med akrobatik, objektmanipulation och jonglering invigs publiken i tråkmånsaftonens oväntade traditioner. (källa)
  2. Street Performance har sina rötter i det medeltida gycklandet då en resande underhållare inte fick tillgång till de finare etablissemangen. Gator och torg blev då det naturliga forumet. Också nu finns det artister som lever på att underhålla människor på gator och torg. Föreställningarna kan innehålla magi, jonglering, teater, akrobatik eller eldkonster. Allt ryms inom genren. Målet med underhållningsformen är att inte behöva anpassa sig till teatrar eller specifika platser utan att kunna göra det som passar artisten för stunden. Det är en av de mest spontana och intimaste underhållningsformerna som finns eftersom ingen scen separerar publiken och artisten och oväntade saker utifrån drabbar föreställningen titt som tätt. (källa)
  3. Andra fasta inslag under 1900-talets cirkusföreställningar har varit olika sorters akrobatik (inklusive i trapets), jonglörer och clowner. (källa)
  4. En musiker i denna mening är en sorts artist. Detta ord syftar i svenska språket på en som inför publik utövar någon sorts scenkonst, vilket även kan inkludera teater, dans eller akrobatik. En artist används i svenskan ofta synonymt med scenartist, detta ska skiljas från engelskans artist som även betyder konstnär. (källa)
  5. Bommen är 10 cm bred, 5 m lång och är 125 cm hög. Barren är 2 holmar som akrobatik görs emellan. Hopp sker numer på ett så kallat hoppbord eller pegasus. Före 2004 användes en hopphäst. Friståendet kan liknas vid en akrobatisk dans. (källa)
  6. Sopranens toner ska sjungas i huvud- och bröstregister, även kallade huvudklang och bröstklang, och det är tonomfånget med denna teknik som avgör huruvida någon är sopran eller inte. Många sångerskor sjunger i så högt läge som rösten förmår, i det så kallade visselregistret i den trestrukna oktaven eller, mycket ovanligt, ännu högre, men tekniken räknas inte som full röst, och dessa toner brukar inte räknas in i någons röstomfång. Om någon tar toner i den trestrukna oktaven med full röst räknas de dock. I en blandad kör är sopran beteckningen på den högsta damstämman, även om den i många äldre verk ursprungligen var avsedd för gossopraner. Koloratursopran är en solosångerska inom klassisk musik av en viss typ som klarar svår musikalisk akrobatik, mycket höga toner och, ofta, är ljus eller ung i klangen. Ett fåtal operaroller kräver en så kallad dramatisk koloratursopran, vilket innebär en hög sopran med djup eller mogen klangfärg. Såväl klangfärgen som röstomfånget kan ändras under livet och med träning. (källa)
  7. Utbrytarkonst är konsten att i underhållningssyfte bryta sig ut ur frihetsberövande anordningar som bojor, tvångströjor och låsta kistor. Utövaren kallas utbrytarkung. Till sin hjälp kan utövaren använda både trolleri och akrobatik. (källa)
  8. Varieté (franska: variété, 'varieté', 'blandning') är ett scenframträdande med blandad underhållning. Den kan omfatta trolleri, knivkastning, jonglering, akrobatik, utbrytarkonst och liknande scenkonster. Ordet används ibland som benämning på scenbaserad cirkusunderhållning, samt för cirkusföreställningar som saknar dressyrakter. Varieté har förekommit både på fasta etablissemang och på marknader. Varietén utmärks, till skillnad från revyn, av att föreställningens inslag är löst sammanfogade utan någon sammanhängande historia. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.