Akutsjukvård Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder akutsjukvård, varianter, uttal och böjningar av akutsjukvård

Akutsjukvård synonym, annat ord för akutsjukvård, vad betyder akutsjukvård, förklaring, uttal och böjningar av akutsjukvård.

Vad betyder och hur uttalas akutsjukvård

Akutsjukvård uttalas akut|sjuk|vård och är ett substantiv.

Ordformer av akutsjukvård

Singular

akutsjukvård
obestämd grundform
akutsjukvårds
obestämd genitiv
akutsjukvården
bestämd grundform
akutsjukvårdens
bestämd genitiv

Akutsjukvård är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet akutsjukvård

  1. Vårdfilosofin inom palliativ vård präglas av en helhetssyn på vården av döende där målet är "att få leva tills man dör" genom att upprätthålla funktioner, livskvalitet och ett värdigt liv. Grundläggande är lindring av smärta och andra plågsamma symtom hos patienten men också att ge stöd till de närstående. Den palliativa vården beaktar fysiska, psykiska, sociala och andliga/existentiella behov. Ett palliativt förhållningssätt och kunskaper om basal palliativ vård skall finnas på alla platser där svårt sjuka och döende vårdas, till exempel i närsjukvården, inom geriatrik och akutsjukvård samt på vård- och omsorgsboenden (äldreboenden). Inom specialiserad palliativ vård finns kompetens att behandla patienter med mer komplexa symtom och problem. Verksamheten förutsätter tillgång till ett specialiserat team dygnet runt. (källa)
  2. Lungödem kan utvecklas kroniskt eller uppkomma akut. Akut lungödem kräver akutsjukvård. (källa)
  3. Titeln undersköterska blir skyddad från och med juli 2023, vilket innebär att man måste genomgått en särskild utbildning samt ansöka om yrkesbevis från Socialstyrelsen för att få kalla sig själv för undersköterska. Gymnasieskolans utbildning vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande på komvux, yrkeshögskola eller via distansundervisning är utbildningar som oftast krävs av arbetsgivaren för att arbeta som undersköterska. Komvux, yrkeshögskolan, högskolor och distansskolor erbjuder även olika sorters påbyggnadsutbildningar. En vanlig vidareutbildning på eftergymnasial nivå för undersköterskor som bedrivs på yrkeshögskolan är olika inriktningar för att bli specialistundersköterska, exempelvis inom palliativ vård eller akutsjukvård. (källa)
  4. I princip har alla som är lagligen fast bosatta i EU rätt till sjukvård, under vissa villkor. Dessutom finns rätt för alla bosatta i EU-länder och EFTA-länder att få akutsjukvård i alla dessa länder enligt lokala regler, något som i efterhand betalas av hemlandet. (källa)
  5. På ett djursjukhus arbetar man med förebyggande hälsovård, sjukvård, akutsjukvård och kostrådgivning. (källa)
  6. Akutsjukvård är den medicinska specialitet som innefattar akuta, oplanerade patienter med sjukdomar eller skador som kräver omedelbar vårdinsats i prehospitalt arbete, på akutmottagning och intensivvårdsavdelningar. Akutläkare och akutsjuksköterskor gör en första bedömning av patientens hälsotillstånd i triage. Bedömning av patienten görs utifrån rutiner för akut omhändertagande. Specialiteten omfattar medicinska, kirurgiska och ortopediska sjukdomar. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.