Allhelgonahelg Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder allhelgonahelg, varianter, uttal och böjningar av allhelgonahelg

Allhelgonahelg synonym, annat ord för allhelgonahelg, vad betyder allhelgonahelg, förklaring, uttal och böjningar av allhelgonahelg.

Vad betyder och hur uttalas allhelgonahelg

Allhelgonahelg uttalas all|helg|ona|helg och är ett substantiv.

Ordformer av allhelgonahelg

Singular

allhelgonahelg
obestämd grundform
allhelgonahelgs
obestämd genitiv
allhelgonahelgen
bestämd grundform
allhelgonahelgens
bestämd genitiv

Plural

allhelgonahelger
obestämd grundform
allhelgonahelgers
obestämd genitiv
allhelgonahelgerna
bestämd grundform
allhelgonahelgernas
bestämd genitiv

Allhelgonahelg är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet allhelgonahelg

  1. I Kroatien börjar skolbarnen höstterminen i september oftast den 1:a, liksom i många andra europeiska länder, och slutar i slutet av december, vanligast den 23:e. Eftersom det ofta varit varmt och soligt i början av september månad, har därför terminstarten skjutits fram en/två vecka/or i september, ibland ända till den 14:e. Kroatien har liksom bl.a Österrike inget sammanhängande höstlov utan endast lediga dagar runt Allhelgonahelgen och Luciahelgen. (källa)
  2. Inom modern asatro och annan nutida nordisk religion firas alvablotet på senhösten, ofta i början av november vid Allhelgonahelgen. Givetvis är det närmast omöjligt att veta hur mycket det nutida alvablotet påminner om det alvablot skalden Sigvat Tordsson nämner i sin dikt Austrfararvisur. Det nutida alvablotet har sitt fokus på döden och på växtlighetens bortdöende inför vintern. Vanligen högtidlighålls minnet av förfäder, anmödrar, döda släktingar och vänner. De makter som brukar bjudas in till blotet är nornorna Urd, Verdandi och Skuld då dessa styr människors öden och livslängd. Även Oden och Freja kan bjudas in, då dessa har samröre med dödens krafter. En del bjuder även in dödsgudinnan Hel. (källa)
  3. Oxveckorna avser enligt äldre tradition tiden mellan midsommar och allhelgonahelgen. Efter midsommar fanns det nämligen inga helger som bröt det årliga tunga arbetet mellan vårbruket och skördetiden med allt sitt efterarbete. ("Man fick slita som en oxe."). (källa)
  4. Allhelgonapsalm – se psalmexempel på psalm för allhelgonahelgen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.