Allmänmedicin Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder allmänmedicin, varianter, uttal och böjningar av allmänmedicin

Allmänmedicin synonym, annat ord för allmänmedicin, vad betyder allmänmedicin, förklaring, uttal och böjningar av allmänmedicin.

Vad betyder och hur uttalas allmänmedicin

Allmänmedicin uttalas all|män|med|ic|in och är ett substantiv.

Ordformer av allmänmedicin

Singular

allmänmedicin
obestämd grundform
allmänmedicins
obestämd genitiv
allmänmedicinen
bestämd grundform
allmänmedicinens
bestämd genitiv

Allmänmedicin är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet allmänmedicin

  1. Internmedicin (invärtesmedicin) eller invärtes medicin, tidigare kallat allmän internmedicin, är den medicinska specialitet som sysslar med sjukdomar i kroppens inre organ. Internmedicin är en slutenvårdsspecialitet och skall ej förväxlas med allmänmedicin som betecknar läkare som arbetar exempelvis på vårdcentraler. Eftersom sjukvården blir alltmer specialiserad är det svårt att definiera en internmedicinsk patientgrupp. Det är snarast en allmänkompetens som behandlar multisjuka patienter som är intagna på sjukhusens medicinavdelningar och akutmottagningar. (källa)
  2. Flera yrkeskategorier arbetar inom primärvården: läkare, psykologer, sjuksköterskor, medicinska sekreterare, barnmorskor, sjukgymnaster, undersköterskor,arbetsterapeuter, kuratorer och logopeder. Läkarna är utbildade i allmänmedicin och sjuksköterskorna har ofta en specialistutbildning till distriktssköterska. (källa)
  3. Distriktsläkare var en svensk titel för en läkare specialistkompetent i allmänmedicin som innehade tjänst på vårdcentral eller motsvarande. Det har inte varit absolut krav på specialistbevis inom allmänmedicin för att hålla titeln distriktsläkare . Titeln tillkom när vårdcentralerna var indelade i distrikt och användes formellt fram till 1993 när Husläkarlagen trädde i kraft. Titeln distriktsläkare används på vissa håll fortfarande informellt - i regel för specialistläkare inom allmänmedicin eller för dennes vikarie. (källa)
  4. Av allmäntjänstgöringen skall nio månader fördelas mellan invärtesmedicinska och opererande specialiteter med en minimitid av tre månader inom respektive grupp. AT-läkaren skall vidare tjänstgöra minst tre månader inom psykiatri och sex månader inom allmänmedicin. Tjänstgöringen avslutas med ett skriftligt kunskapsprov. (källa)
  5. Allmänmedicin ett kliniskt område som med primärvården som bas ansvarar för att tillhandahålla den initiala vården utanför sjukhus både hos enskilda patienter och i en avgränsad befolkning, samt att vid behov hänvisa patienter vidare. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.