Allmäntjänstgöring Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder allmäntjänstgöring, varianter, uttal och böjningar av allmäntjänstgöring

Allmäntjänstgöring synonym, annat ord för allmäntjänstgöring, vad betyder allmäntjänstgöring, förklaring, uttal och böjningar av allmäntjänstgöring.

Vad betyder och hur uttalas allmäntjänstgöring

Allmäntjänstgöring uttalas all|män|tjänst|gör|ing och är ett substantiv.

Ordformer av allmäntjänstgöring

Singular

allmäntjänstgöring
obestämd grundform
allmäntjänstgörings
obestämd genitiv
allmäntjänstgöringen
bestämd grundform
allmäntjänstgöringens
bestämd genitiv

Plural

allmäntjänstgöringar
obestämd grundform
allmäntjänstgöringars
obestämd genitiv
allmäntjänstgöringarna
bestämd grundform
allmäntjänstgöringarnas
bestämd genitiv

Allmäntjänstgöring är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet allmäntjänstgöring

  1. Efter avlagd examen kan man påbörja allmäntjänstgöring (AT), en 18 till 24 månader lång utbildningstjänst, varefter man efter lyckat AT-prov kan ansöka om legitimation. (källa)
  2. Läkarlegitimation är ett intyg som utfärdas av Socialstyrelsen till den läkare som tagit läkarexamen, fullgjort allmäntjänstgöring samt besitter "sådana personliga egenskaper" som yrkesutövningen kräver. (källa)
  3. I Nederländerna är sjuksköterskeprogrammet fyraårigt och det finns även en möjlighet att ta en anställning på en klinik vid ett sjukhus under utbildningen och få betalt för sin praktik, ungefärlig motsvarighet till läkarnas allmäntjänstgöring (AT) i Sverige. Utbildningen kan ges på två olika nivåer där den ena ger en akademisk kandidatexamen. Sjuksköterska på nederländska heter Verpleegkundige. (källa)
  4. Legitimation erhålls för läkare efter fullgjord läkarutbildning samt allmäntjänstgöring och AT-prov. De allra flesta läkare genomgår specialiseringsutbildning. En specialiseringstjänstgöring omfattar vanligen minst fem års heltidsarbete, under vilka ST-läkaren arbetar inom såväl sitt huvudområde som angränsande områden. Arbetet inom angränsande områden kallas sidoutbildning (tidigare "randutbildning" eller "randning"/"att randa sig"). (källa)
  5. I Sverige har en tandläkare med examen från odontologisk institution eller fakultet vid universitet eller högskola samt tandläkarlegitimation. Tidigare krävdes att nyutexaminerade tandläkare skulle genomföra en period av allmäntjänstgöring för att erhålla tandläkarlegitimation. (källa)
  6. Underläkare är i Sverige en titel för alla de tjänstgörande läkare som inte har specialistkompetens. Underläkare är således en stor grupp som omfattar personer med mycket varierande erfarenhet. Underläkare är läkare som vikarierar under läkarstudierna, vikarierar efter läkarexamen, gör allmäntjänstgöring, vikarierar efter legitimation eller gör sin specialiseringstjänstgöring. Under allmäntjänstgöringen och specialiseringstjänstgöringen är titeln vanligen AT-läkare respektive ST-läkare. Dessa beteckningar omfattar alltså vissa grupper av underläkare. (källa)
  7. Allmäntjänstgöring (AT) är en tidsbegränsad anställning under handledning för den som fullgjort läkarutbildning på läkarprogrammet. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.