Andraspråk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder andraspråk, varianter, uttal och böjningar av andraspråk

Andraspråk synonym, annat ord för andraspråk, vad betyder andraspråk, förklaring, uttal och böjningar av andraspråk.

Vad betyder och hur uttalas andraspråk

Andraspråk uttalas andra|språk och är ett substantiv.

Andraspråk betyder:

Ordformer av andraspråk

Singular

andraspråk
obestämd grundform
andraspråks
obestämd genitiv
andraspråket
bestämd grundform
andraspråkets
bestämd genitiv

Plural

andraspråk
obestämd grundform
andraspråks
obestämd genitiv
andraspråken
bestämd grundform
andraspråkens
bestämd genitiv

Andraspråk är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet andraspråk

  1. Alla kurser i gymnasieskolan betygsätts enligt skalan A, B, C, D, E och F eller streck om det saknas underlag för bedömning. Två olika examina infördes, yrkesexamen och högskoleförberedande examen. För att man ska få en högskoleförberedande examen krävs det att man ska ha läst 2500 poäng, varav minst 2250 ska vara godkända. Man ska också ha minst ett E (godkänt) i svenska 1, 2, och 3 eller i svenska som andraspråk 1, 2 och 3. Det krävs även att man ska ha minst E (godkänt) i engelska 5 och 6 och i matematik 1. Det krävs dessutom att man ska ha ett godkänt gymnasiearbete. (källa)
  2. Javaneser är i regel tvåspråkiga. Det historiskt viktigaste språket på Java är javanesiska, som talas av 97 procent av befolkningen på centrala Java och omkring 75 procent av befolkningen på östra Java. Andra större språk är balinesiska, maduresiska och sundanesiska. De flesta invånare talar indonesiska som andraspråk. Den stora majoriteten av befolkningen på Java (över 95 %) talar även nationalspråket indonesiska (infört 1927), som förstaspråk eller mer eller mindre flytande andraspråk. (källa)
  3. Kurderna talar kurdiska som är ett språk som tillhör den iranska språkgruppen. De två kurdiska huvuddialekterna är sorani som talas i hela södra Kurdistan och kurmanji som talas i norra delarna av Kurdistan. Förutom de två huvuddialekterna talas även lokala dialekter såsom feyli och gorani, som är underdialekter till sorani samt dialekten bahdini som är underdialekt till kurmanji. Många kurder talar även turkiska, persiska eller arabiska som andraspråk beroende på vilken stat de lever i. (källa)
  4. Svenska eller Svenska som andraspråk A+B (200 poäng). (källa)
  5. När personen lär sig ytterligare språk efter att modersmålet har etablerats, så klassificeras det som ett andraspråk eller främmande språk. Ett andraspråk lärs in i den miljö där språket talas, till exempel vid invandring eller i ett mångspråkigt samhälle, medan ett främmande språk inte lärs in i den miljö där språket talas, och syftet med att lära sig språket är inte nödvändigtvis att kunna leva i samhällen där språket talas (skolspråk). (källa)
  6. En två- eller flerspråkig person (även polyglott) behärskar obehindrat två eller flera språk och kan betrakta dessa språk som "sina" i någon mening, även om ett av språken är personens modersmål och det eller de andra är personens andraspråk eller mycket välövade främmande språk. Oftast används termen för en person som vuxit upp med mer än ett språk eller tillägnat sig ytterligare språk till en hög nivå. En person som kan kommunicera på flera språk räknas oftast inte automatiskt som flerspråkig, eftersom det även finns en emotionell dimension i begreppet: Flerspråkig är den som själv bekänner sig som flerspråkig. Till exempel har många svenskar en hög nivå på sin engelska utan att själva känna sig flerspråkiga. Inom tvåspråkighetsforskningen tas olika stor hänsyn till den emotionella faktorn. (källa)
  7. Vissa skolämnen ger behörighet till gymnasieskolan. Behörighetskraven ser olika ut för att söka in till gymnasieskolans olika program, men det krävs minst betyget E i ämnena matematik, svenska (alternativt svenska som andraspråk) och engelska. Dessa tre ämnen har fram till reformen Gy11 benämnts som kärnämnen i gymnasieskolan. Denna ämnesgruppering har dock aldrig förekommit i grundskolans läroplaner, eftersom alla ämnen där ska betraktas som lika viktiga för grundskolans bildningsuppdrag. (källa)
  8. Spanjorer, femininum spanjorskor, är ett ibero-romanskt folk. Det har kungariket Spanien som hemland och spanskan i sin kastilianska form som modersmål eller andraspråk. En spanjor är ofta den allmänna beteckningen på någon med spanskt medborgarskap. (källa)
  9. Proven i svenska och svenska som andraspråk konstrueras vid Uppsala universitet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.