Andratidning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder andratidning, varianter, uttal och böjningar av andratidning

Andratidning synonym, annat ord för andratidning, vad betyder andratidning, förklaring, uttal och böjningar av andratidning.

Vad betyder och hur uttalas andratidning

Andratidning uttalas andra|tid|ning och är ett substantiv.

Ordformer av andratidning

Singular

andratidning
obestämd grundform
andratidnings
obestämd genitiv
andratidningen
bestämd grundform
andratidningens
bestämd genitiv

Plural

andratidningar
obestämd grundform
andratidningars
obestämd genitiv
andratidningarna
bestämd grundform
andratidningarnas
bestämd genitiv

Andratidning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet andratidning

  1. Under 1950-talet lades många dagstidningar ner runt om i Sverige, vilket ledde till de första diskussionerna om att genom statsbidrag säkra tidningarnas överlevnad. I städer som tidigare haft flera tidningar riskerade man att få en monopolsituation där den enda kvarvarande tidningen helt dominerade nyhetsförmedlingen. Man ville också säkra mångfalden inom den politiska opinionsbildningen och ge medborgarna fler plattformar för demokratiskt gräsrotsarbete. I början av 1960-talet följde statliga utredningar i frågan, där man framförallt angrep problemen med de vikande upplagesiffror som drabbade "andratidningarna", det vill säga den tidning som hade nästörst upplaga på en ort. (källa)
  2. Andratidning är en populär benämning på den mindre konkurrenten på en lokal mediamarknad. Eftersom läsekretsen är mindre än förstatidningens har tidningen svårt att konkurrera om de lokala annonsintäkterna, som typiskt står för 70% av en tidnings intäkter. Följden har blivit en snabb utslagning av andratidningar sedan 1990-talet. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.