Vad betyder och hur uttalas ankringsförbud
Ankringsförbud uttalas ankr|ings|för|bud.
Ordformer och varianter av ankringsförbud
Singular
- ankringsförbud
- obestämd grundform
- ankringsförbuds
- obestämd genitiv
- ankringsförbudet
- bestämd grundform
- ankringsförbudets
- bestämd genitiv
Plural
- ankringsförbud
- obestämd grundform
- ankringsförbuds
- obestämd genitiv
- ankringsförbuden
- bestämd grundform
- ankringsförbudens
- bestämd genitiv
Ankringsförbud är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet ankringsförbud
Sommaren 2011 lokaliserades kvarlevorna efter ett större, äldre örlogsskepp cirka 10 sjömil öster om norra delen av Öland. Skeppsvraket ligger med babords sida lätt uppåtvänd. Bland annat har man funnit ett emblem med den svenska vasakärven på en av bronskanonerna. Länsstyrelsen i Kalmar län har beslutat om dyk-, fiske- och ankringsförbud vid fyndplatsen. Den 19 augusti släpptes nyheten om att vraket hade lokaliserats. I november kunde man slutligen bekräfta att vraket var Mars. Beviset för att det verkligen var skeppet Mars som hittats, är de stämplar som finns på de kanoner man bärgat.
Gruppen som hittade vraket består av Michael Ågren, Carl During, Leif Einarsson, Peter Jademyr och Rolf Tönnesen. Tillsammans med Johan Rönnby från MARIS på Södertörns högskola, Sjöhistoriska museet och Försvarshögskolan, har de kunnat genomföra en mer fullständig dokumentation och fått en bekräftelse på att det verkligen rör sig om det förlista skeppet Resande Man. Den första marinarkeologiska besiktningen utfördes av MARIS i samarbete med upphittarna hösten 2012 och resultatet finns nu redovisat i en rapport. Vraket är lämningar efter en pinass, ett transport- och örlogsfartyg inom svenska flottan. Platsen är försedd med dyk- och ankringsförbud.
De Brittiska Jungfruöarnas regering har utsett området till "Marine Conservation Area" för att skydda revet och det råder ankringsförbud.
Norr om Edesön råder dyk- och ankringsförbud i ett 400×400 meter stort område runt Dalarövraket.