Annonsbilaga Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder annonsbilaga, varianter, uttal och böjningar av annonsbilaga

Annonsbilaga synonym, annat ord för annonsbilaga, vad betyder annonsbilaga, förklaring, uttal och böjningar av annonsbilaga.

Vad betyder och hur uttalas annonsbilaga

Annonsbilaga uttalas an|nons|bi|laga och är ett substantiv.

Ordformer av annonsbilaga

Singular

annonsbilaga
obestämd grundform
annonsbilagas
obestämd genitiv
annonsbilagan
bestämd grundform
annonsbilagans
bestämd genitiv

Plural

annonsbilagor
obestämd grundform
annonsbilagors
obestämd genitiv
annonsbilagorna
bestämd grundform
annonsbilagornas
bestämd genitiv

Annonsbilaga är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet annonsbilaga

  1. Inför anläggningens 50-årsjubilerande 2 februari 1994 skrev Sune Sylvén i en annonsbilaga i Svenska Dagbladet bland annat: "Kungliga Tennishallen är en av idrottssveriges märkligaste byggnader, uppförd mitt under brinnande krig och med en omedelbar popularitet och allmän användbarhet, som gör att publiken villigt strömmar in i anläggningen ännu efter ett halvsekel". (källa)
  2. Tidningen grundades 1945, och tack vare sina populära annonsbilagor (med platsannonser, köp och sälj, bostadsmarknad och orubricerade) blev den 1965 landets både största och lönsammaste tidning. (källa)
  3. Från 20 oktober 1767 hade Peter Momma börjat låta den av honom utgivna Stockholms Weckoblad åtföljas av en annonsbilaga, kallad Alehanda. Från november 1767 kallades den Dagligt Allehanda och blev i januari 1769 en självständig tidning. Tidningen, som i oktober 1771 övertogs av Johan Pfeiffer vann stor spridning, inte minst på grund av att redaktören snart erhöll ensamrätt att publicera en rad officiella meddelanden. Huvudinnehållet utgjordes av in- och utländska nyheter och av annonser. Den sparsamma texten bestod ofta av insända bidrag på vers och prosa. Härigenom skilde sig Dagligt Allehanda från andra tidningar grundade i slutet av 1700-talet i litterärt eller ideellt syfte, som Stockholms-Posten under Kellgrens ledning, Den nye granskaren under Thomas Thorilds och Patrioten under Lorens Münter Philipsons. (källa)
  4. Tidningen var inte den första i Sverige som innehöll illustrationer men blev den första som utkom regelbunden och publicerade riklig med bilder från in- och utlandet. De senare hämtades ofta från The London Illustrerad News som var förebilden. Tidningen kom ut på lördagar och kostade åtta riksdaler för en helårsprenumeration. Antal sidor pendlade mellan fyra och åtta. Upplagan gick aldrig över ett par tusen exemplar, som mest drygt 3 500 i landsorten och ytterligare några tusen i Stockholm. Efter 1861 innehöll bladet även en annonsbilaga, troligen den första i svensk presshistoria. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.