Anställningsförmån Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder anställningsförmån, varianter, uttal och böjningar av anställningsförmån

Anställningsförmån synonym, annat ord för anställningsförmån, vad betyder anställningsförmån, förklaring, uttal och böjningar av anställningsförmån.

Vad betyder och hur uttalas anställningsförmån

Anställningsförmån uttalas an|ställ|nings|för|mån och är ett substantiv.

Ordformer av anställningsförmån

Singular

anställningsförmån
obestämd grundform
anställningsförmåns
obestämd genitiv
anställningsförmånen
bestämd grundform
anställningsförmånens
bestämd genitiv

Plural

anställningsförmåner
obestämd grundform
anställningsförmåners
obestämd genitiv
anställningsförmånerna
bestämd grundform
anställningsförmånernas
bestämd genitiv

Anställningsförmån är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet anställningsförmån

  1. Eftersom socialförsäkringssystemen i olika länder är utformade på mycket olika sätt, med olika grad av statliga, kooperativa eller privata lösningar, och obligatorium eller frivillighet, kan de sociala avgifterna skilja sig mycket åt mellan länder. Under begreppet ryms bland annat lagstadgade sociala avgifter som betalas av arbetsgivare (till exempel i form av arbetsgivaravgifter) eller av arbetstagare själva, sociala avgifter som bestämts genom kollektivavtal, och avgifter som arbetsgivare betalar frivilligt som en anställningsförmån. (källa)
  2. Den anställde ska ha lön och andra anställningsförmåner som följer av eller är likvärdiga med kollektivavtal i branschen. Den som anställs i skyddat arbete omfattas inte av lagen (1982:80) om anställningsskydd. Arbetsförmedlingen ska bedöma om arbetsplatsen och arbetsuppgifterna är lämpliga. Stöd får inte lämnas till arbetsgivare som för samma insats får statsbidrag med stöd av andra bestämmelser. (källa)
  3. Sjuklönelagen, egentligen Lag (1991:1047) om sjuklön, är en svensk lag från 1991 som gör gällande att arbetstagare som princip har rätt att vid sjukdom behålla lön och andra anställningsförmåner, så kallad sjuklön. Sjuklönen ska utbetalas av arbetsgivaren för de första 14 dagarna av sjukdomsperioden. Med undantag för en karensdag ska 80 procent av anställningsförmånerna utbetalas under sjukdomsperioden. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.