Vad betyder och hur uttalas ansökningsdag
Ansökningsdag uttalas an|sök|nings|dag.
Ordformer och varianter av ansökningsdag
Singular
- ansökningsdag
- obestämd grundform
- ansökningsdags
- obestämd genitiv
- ansökningsdagen
- bestämd grundform
- ansökningsdagens
- bestämd genitiv
Plural
- ansökningsdagar
- obestämd grundform
- ansökningsdagars
- obestämd genitiv
- ansökningsdagarna
- bestämd grundform
- ansökningsdagarnas
- bestämd genitiv
Ansökningsdag är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet ansökningsdag
Ett utskrivet pantbrev innehåller ansökningsdag på den dag då det pantbrevet för första gången registrerades. Finns det flera pantbrev så står dessa registreringsdatum med. På pantbrevet står det totala belopp som fastigheten har pantbrev för. Står det bara ett belopp på pantbrevet så finns det bara ett utskrivet pantbrev. Längst ner på pantbrevet står det datum som pantbrevet skrevs ut vid detta tillfället. Det datumet skiljer sig från det datum som är ansökningsdag.
Med ett utskrivet pantbrev medföljer en följesedel från Kreditmarknadsservice. På följesedeln står fastighetsbeteckningen och ett aktnummer. Aktnumret är gemensamt med de sista siffrorna som finns efter ansökningsdagen på pantbrevet. Det finns även en meddelandetext längst ner på följesedeln där det står att det inkommit en begäran om utskrift av pantbrev från ägararkivet.