Arbetsförmedling Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder arbetsförmedling, varianter, uttal och böjningar av arbetsförmedling

Arbetsförmedling synonym, annat ord för arbetsförmedling, vad betyder arbetsförmedling, förklaring, uttal och böjningar av arbetsförmedling.

Vad betyder och hur uttalas arbetsförmedling

Arbetsförmedling uttalas arbets|för|medl|ing och är ett substantiv.

Ordformer av arbetsförmedling

Singular

arbetsförmedling
obestämd grundform
arbetsförmedlings
obestämd genitiv
arbetsförmedlingen
bestämd grundform
arbetsförmedlingens
bestämd genitiv

Plural

arbetsförmedlingar
obestämd grundform
arbetsförmedlingars
obestämd genitiv
arbetsförmedlingarna
bestämd grundform
arbetsförmedlingarnas
bestämd genitiv

Arbetsförmedling är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet arbetsförmedling

  1. I Sverige finns det en klassificering av alla yrken, Standard för svensk yrkesklassificering (SSYK), där varje yrke fått en fyrasiffrig kod. Det underlättar när statistik om arbetslivet ska utarbetas eller vid arbetsförmedling. Sverige har också varit drivkraften i ett EU-projekt där mer än 5 000 yrkesbenämningar och kompetensord har översatts till 22 olika språk. Projektet kallas ESCO, vilket är en förkortning av "European taxonomy of Skills, Competences and Occupations terminology". (källa)
  2. Den centrala lagen för bemanningsföretag i Sverige, utöver de ordinarie arbetsrättsliga lagarna, är Lag om privat arbetsförmedling och uthyrning av arbetskraft (2012:854). Där framgår bland annat arbetstagare inte på något sätt får förhindras från att ta anställning hos kundföretaget de hyrs ut till (inte heller genom avtal med kundföretag, vilket förr var normalt) och att den som bedriver arbetsförmedling eller bemanningsverksamhet inte ta ersättning av arbetssökande eller arbetstagare för att erbjuda eller anvisa dem arbete. (källa)
  3. Aktiva åtgärder innebär åtgärder som är inriktade på matchning, utbud eller efterfrågan på arbetsmarknaden. Matchning innefattar bland annat arbetsförmedling. Utbudsinriktade åtgärder är sådana som ökar arbetskraftens värde på den aktuella arbetsmarknaden, och innefattar bland annat arbetsmarknadsutbildning och praktik. Efterfrågeinriktade åtgärder är sådana som ökar efterfrågan på arbetskraft, bland annat anställningsstöd eller att skapa specifika arbetsttillfällen för arbetslösa. De aktiva åtgärderna syftar till att minska arbetslösheten. Politikerna kan öka de arbetslösas chanser att få jobb genom att erbjuda dem utbildning och arbetsförmedling. En annan aktiv åtgärd är att skapa subventionerad sysselsättning. (källa)
  4. Arbetsförmedling är näringsverksamhet eller allmän verksamhet med syfte att mäkla anställning eller uppdrag. Härmed avses att söka föra samman den som utbjuder sitt arbete (det vill säga den som är arbetslös) med den som söker arbetskraft. Arbetsförmedling organiseras i Sverige bland annat av den statliga Arbetsförmedlingen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.