Arbetsskola Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder arbetsskola, varianter, uttal och böjningar av arbetsskola

Arbetsskola synonym, annat ord för arbetsskola, vad betyder arbetsskola, förklaring, uttal och böjningar av arbetsskola.

Vad betyder och hur uttalas arbetsskola

Arbetsskola uttalas arbets|skola och är ett substantiv.

Ordformer av arbetsskola

Singular

arbetsskola
obestämd grundform
arbetsskolas
obestämd genitiv
arbetsskolan
bestämd grundform
arbetsskolans
bestämd genitiv

Plural

arbetsskolor
obestämd grundform
arbetsskolors
obestämd genitiv
arbetsskolorna
bestämd grundform
arbetsskolornas
bestämd genitiv

Arbetsskola är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet arbetsskola

  1. Kallio, som var dotter till kontraktsprost Pietari Antero Kallio och Lydia Charlotta Durchman, erhöll avgångsbetyg från Vasa finska flickskola 1906, från Konstföreningens ritskola 1911 och genomgick kurs i vävnad vid Wetterhoffs arbetsskola 1930. Hon företog studieresor till Sverige 1923 och 1930, Italien och Paris 1925 samt Italien 1956. Hon var lärare i teckning vid Vasa finska reallyceum och Vasa finska flickskola 1913 och 1916, vid Tammerfors finska samskola 1917–1919, var textilkonstnär vid Finska Handarbetets Vänner 1919–1923 och innehade egen textilbyrå från 1923. Hon utförde kyrklig textil, bildvävnader, fanor och inredningstextilier. Hon erhöll diplom från utställningar i Milano och Antwerpen. (källa)
  2. Han var också den drivande kraften bakom tillkomsten av Drottning Josefinas slöjdskola, vilken tillkom i Malmö 1826 som en "arbetsskola för fattiga flickor" och senare överfördes till stadens folkskoleväsende. Bager är begravd på Gamla kyrkogården i Malmö. (källa)
  3. Svenska Likbränningsföreningen bildades i Stockholm den 31 maj 1882, i Hantverksföreningens lokaler vid Brunkebergstorg, av föreningens förste sekreterare, ingenjör Per Lindell (1842–1902), efter ett föredrag som han hållit i Kungl. Vetenskapsakademiens hörsal. Föreningen verkade initialt för införande av likbränning i Sverige, ett arbete som tog mer än 50 år innan det slog igenom. Lindell hade själv användbara yrkeskunskaper från sitt arbete på Gustavsbergs porslinsfabrik, men också som chef för Lotorps träoljefabrik, som chefredaktör för tidningen Norden, en tidskrift för industriell och teknologisk utveckling och som redaktör för Tidning för arbetsskolor och hemslöjd, Tidning för patent- och varumärken och Leveranstidningen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.