Arom Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder arom, varianter, uttal och böjningar av arom

Arom synonym, annat ord för arom, vad betyder arom, förklaring, uttal och böjningar av arom.

Synonymer till arom

Vad betyder och hur uttalas arom

Arom uttalas arom [-å´m] och är ett substantiv -en -er.

Arom betyder:

Ordformer av arom

Singular

arom
obestämd grundform
aroms
obestämd genitiv
aromen
bestämd grundform
aromens
bestämd genitiv

Plural

aromer
obestämd grundform
aromers
obestämd genitiv
aromerna
bestämd grundform
aromernas
bestämd genitiv

Arom är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Arom på Engelska

  • aroma - a (strong) pleasant smell

Hur används ordet arom

  1. Gravensteiner är en äppelsort vars ursprung inte är helt säkert, men det tros att äpplet har sitt ursprung i staden Gråsten (tyska: Gravenstein) i södra Jylland, Danmark. Äpplet är känt sedan omkring 1669. Gravensteiner är ett saftigt lätt syrligt äpple, med fast krispigt fruktkött och god arom. Gravensteiner passar lika bra som ätäpple, som matäpple. Blomningen på detta äpple är sen och äpplet pollineras av bland andra Aroma, Discovery, Eldrött Duväpple, Filippa, Guldborg, Gyllenkroks Astrakan, James Grieve, Katja, Maglemer, Mio, Oranie, Stenbock, Summerred, Säfstaholm, Transparente Blanche och Åkerö. Skördas september – början december. (källa)
  2. Vanliga ingredienser i hallonbåtar: socker, glukossirap, invertsockersirap, majsstärkelse, gelatin, mjölksyra (E270), arom, vegetabilisk olja, ytbehandlingsmedel (karnaubavax (E 903)), färgämnen (Karminsyra (E120)), Karoten (E160a). (källa)
  3. Honungens sammansättning, färg, smak och arom varierar beroende på dragkällan, det vill säga var bina hämtat råmaterialet. Den honung som saluförs i affärer är oftast en blandad produkt som har samma standard, oavsett goda eller dåliga skördar för biodlingen. (källa)
  4. Ett doftljus är ett ljus där parfym eller arom tillsatts ljusmassan. När doftljuset brinner sprids dofter i luften. Doftljus finns i olika färger och dofter. (källa)
  5. För att jäsningen skall fungera bra med färsk jäst bör temperaturen aldrig uppnå mer än ca 45 °C eftersom jästen dör vid högre temperaturer. Jästbolaget, som tillverkar den mesta av den jäst som finns att köpa i svenska dagligvaruaffärer, rekommenderar att jästen löses upp i vätska som är 38 °C. Torrjäst ska däremot lösas upp i vätska som är ca 45 °C för att jästen ska aktiveras. Optimal temperatur för degens jäsning är omkring 20 - 26 °C, beroende på vilket bröd man bakar. Kalljäsning (för temperaturer under +10 °C) är en process som tar längre tid än sedvanlig jäsning, men effekten är en mer porös deg och mer utvecklad arom i brödet. Vid kalljäsning kan man gärna använda mindre mängd jäst än den som receptet utgår ifrån. Jästen dör vid ph-värdet 4 eftersom cellerna i jästen dör av den sura koldioxiden. (källa)
  6. Diel-Lucas delade på 1800-talet in äpplen i vissa grupper. Kalviller är en av dessa grupper. Kalvill är en typ av äpple som främst kännetecknas av låg syrahalt och låg tanninhalt, många kalviller har en form som är knölig och åsig (kantäpple). En kalvill har ofta en bredd av 60/80mm. Kalviller är kända på grund av sin fina arom, som ofta påminner om hallon/jordgubbar. På vissa kalviller som har en stark röd färg är fruktköttet till färgen rött (som hos Röd Höstkalvill), och ger en röd äpplemust. Kalviller finns beskrivna redan på 1500-talet. Gränsen mellan kalviller och andra äpplesorter är svår att draga. Den tyske pomologen Th. Engelbrecht räknade in Sävstaholm i kalvillernas grupp vilket andra pomologer vanligtvis inte gör. (källa)
  7. Stensopp eller karljohan (karljohanssvamp) (Boletus edulis) är en ätlig svamp som förekommer i både löv- och barrskog. Formellt är det en sopp. Den bildar mykorrhiza och är därmed beroende av värdträd. Den förekommer talrikt särskilt efter varma somrar och är en god matsvamp, som med fördel kan torkas på grund sin starka smak och arom. Det vetenskapliga namnet betyder ungefär "ätlig klump". Svampen växer bland annat i Nordamerika, nästan hela Europa, från Skandinavien till Italien, och stora delar av Asien. Stensoppen är Upplands landskapssvamp. (källa)
  8. En krydda består enligt definitionen av ätliga delar av växter, som traditionellt tillsätts mat på grund av sin smak, arom och färg. Bordssalt är den viktigaste smaktillsatsen vid matlagning, men eftersom det är ett mineralsalt (natriumklorid) så räknas det inte som en krydda. (källa)
  9. Aromsmör eller kryddsmör är ett smör som smaksatts med kryddor, örter och/eller andra aromämnen. Vanliga smaksättningar av aromsmör är vitlök, persilja eller pepparsorter, men även kryddblandningar som Café de Paris eller Provensalsk örtblandning. Aromsmör namnges vanligen efter den smakgivande ingredienten, exempelvis som vitlökssmör eller persiljesmör. Ett stort urval av olika aromsmör kan köpas färdiga i mindre förpackningar. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.