Vad betyder och hur uttalas arr
Arr uttalas arr -et; pl. arr.
Arr betyder (vard.) arrangemang av musikstycke.
Ordformer och varianter av arr
Singular
- arr
- obestämd grundform
- arrs
- obestämd genitiv
- arret
- bestämd grundform
- arrets
- bestämd genitiv
Plural
- arr
- obestämd grundform
- arrs
- obestämd genitiv
- arren
- bestämd grundform
- arrens
- bestämd genitiv
Arr är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet arr
Vindens barn (CD-skiva, 1996), Gehrmans Musikförlag. 31 Kärnord Arr. Bo Hansson. Gary Graden med ensemble ur S.t Jacobs kammarkör.
Den adulta lunnefågeln är mellan 28 och 34 cm lång, med ett vingspann på 50–60 cm och en kompakt byggd kropp. Den är svartfärgad på ovansidan, vit på undersidan med ett brett svart band om halsen. Vingarna är svarta på ovansidan och grå på undersidan. Huvudets sidor och strupen är ljust askgrå och den har en mörkt blågrå triangelformad fläck över ögat som tillsammans med ett längre streck bakom ögat ger den en uppsyn som en ledset sminkad clown. Den har en mycket stor papegojliknande näbb med konvexa näbbfåror som sträcker sig bakåt och den är blå, gul och röd. I mungipan har den en rund gul fläck. Benen är orangea. Den vuxna fågeln är om vintern mörkt gråtonad i ansiktet och näbben är mörkare och mindre. Juvenilerna har en mycket smalare näbb som saknar fåror och ansiktet är mörkt grått och kan misstas för en alkekung (Alle) i vinterdräkt. Lätet är ett dovt, grymtande "arr-uh" eller liknande och brukar höras från boplatsen.
Skrattmåsens är en högljudd fågel, speciellt när den är på plats i sina häckningskolonier. Dess läte är ett skränigt "krii-arr".
Telegram för en bombad by (Cornelis Vreeswijk - trad. arr.: Björn J:son Lindh).
Reidar är ett gammalt nordiskt mansnamn och med denna stavning närmast av norskt ursprung. Den fornisländska formen var Hreiðarr som är bildat av hreið - "rede", möjligtvis i betydelsen "hem" eller "hus", och en slutdel -arr av oklar betydelse. Äldre svenska former av namnet var Redhar, Rear och Reor. Dagens form förekom dock även i äldre tider i Västsverige.
"Ena tocka däka" - 4:16 (trad. arr. Johan Hedin).
1920 Saudades do Brasil op. 67 (ursprungligen för piano), arr. för orkester.
Text, musik, arr, mix, omslag och produktion av Robert Broberg.