Asfaltspapp Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder asfaltspapp, varianter, uttal och böjningar av asfaltspapp

Asfaltspapp synonym, annat ord för asfaltspapp, vad betyder asfaltspapp, förklaring, uttal och böjningar av asfaltspapp.

Vad betyder och hur uttalas asfaltspapp

Asfaltspapp uttalas asfalt(s)|papp och är ett substantiv.

Ordformer av asfaltspapp

Singular

asfaltspapp
obestämd grundform
asfaltspapps
obestämd genitiv
asfaltspappen
bestämd grundform
asfaltspappens
bestämd genitiv

Variantstavning singular

asfaltpapp
obestämd grundform
asfaltpapps
obestämd genitiv
asfaltpappen
bestämd grundform
asfaltpappens
bestämd genitiv

Asfaltspapp är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet asfaltspapp

  1. Kvarnen är den äldsta byggnaden i Hörby och idag inrymmer den en restaurang. När man på mitten av 1800-talet skulle bygga en väderkvarn i Hörby valde man en av de högst belägna platserna att placera den på. För att komma upp ytterligare började man med att bygga en två våningar hög stengrund. Ovanpå grunden placerades sedan en holländsk väderkvarn byggd i eke- och furutimmer med tak av dels asfaltspapp och dels spån. Kvarnen togs i bruk 1861. Kvarnen hade fyra par stenar, skal- och grynkvarn samt två siktar. Den drevs med vindkraft samt med lokomobil vilken hade en vertikal ångmaskin på sju hästkrafter. Lokomobilen fanns i ett trähus med spåntak. Strax efter midnatt 26 juli 1885 totalförstördes kvarnen i en brand men en ny holländsk väderkvarn byggdes på kvarngrunden. I april 1906 snurrade kvarnvingarna för sista gång och därefter monterades kvarnen ned och flyttades till Vollsjö. Köpingen köpte tomt och de övriga byggnaderna inklusive den två våningar höga stengrunden. En magasinsbyggnad revs och Prostgatan drogs fram till Slagtoftavägen. 1908 såldes kvarngrunden och en tredje våning av trä med sadeltak byggdes. 1912 elektrifierades kvarnen och inga vingar behövdes mer. 1918 byggde möllaren en magasinsbyggnad väster om kvarnen med en invändig förbindelse mellan magasinet och kvarnen. Över magasinbyggnadens ingång står O. Johansson och Co 1918. Mjölnaren Olof Johansson avled 1926 och sedan fortsatte sonen rörelsen fram till 1966 då kvarnen lades ner för gott. Byggnaden stod och förföll och var ett tag även rivningshotad innan den restaurerades. (källa)
  2. Kyrkans fasad består av finskt glaserat tegel från Åbo bruk och furu på en stomme av betong. Taket är av plåt, men var från början belagt med asfaltspapp. Innerväggarna är putsade. Kyrksalens innertak har delvis synliga betongbalkar som är formade som ett kors. Golvet är av polerad kalksten. (källa)
  3. Byggnadsminnet Bengtssonska magasinet ligger centralt i Vara, intill järnvägens östra sida, strax norr om järnvägens korsning med Kyrkogatan/Sveagatan. Magasinet består av en äldre lägre del från 1860-talet som kännetecknas av sitt papptäckta tak och en så kallad torkria av tegel, som sticker upp som ett torn i det västra takfallet. Mot norr har en nyare magasinsbyggnad i tre våningar tillkommit på 1880-talet. Båda byggnaderna är stolpverkskonstruktioner klädda med faluröd panel. På östra sidan om den norra magasinsbyggnaden står en liten låg faluröd byggnad, troligen ett äldre garage för en bil. Taket är välvt och täckt med onduline, sinuspofilerade skivor av tjärpapp/asfaltspapp. Öster om magasinet, på motsatta sidan den grusade uppfarten som löper förbi magasinet, ligger ett församlingshem byggt på 1950-talet. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.