Astralljus Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder astralljus, varianter, uttal och böjningar av astralljus

Astralljus synonym, annat ord för astralljus, vad betyder astralljus, förklaring, uttal och böjningar av astralljus.

Vad betyder och hur uttalas astralljus

Astralljus uttalas astr|al|ljus och är ett substantiv.

Ordformer av astralljus

Singular

astralljus
obestämd grundform
astralljus
obestämd genitiv
astralljuset
bestämd grundform
astralljusets
bestämd genitiv

Plural

astralljus
obestämd grundform
astralljus
obestämd genitiv
astralljusen
bestämd grundform
astralljusens
bestämd genitiv

Astralljus är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Astralljus på Engelska

  • starlight

Hur används ordet astralljus

  1. Den franske författaren Alphonse Louis Constant, som 1848 sannolikt uppfann ordet occultisme, och som skrev under pseudonymen Eliphas Levi, tänkte sig Baphomet vara Tempelriddarnas syn på Gud, i en amorfisk uppenbarelse, där allt existerande finns i Guds Väsen, och en personifikation av en immateriell företeelse som Levi kallade för astralljuset. Levi illustrerade sin bok med en androgyn, gethövdad Baphomet-gestalt som förenade harmoni och dualism, man och kvinna, mörkt och ljust, samt alla existerande djur. Baphomet är inte bara materiell utan avbildas med en krona av astralljus och Kaduceus (Hermes stav). Levi associerade Baphomet med "bockguden från Mendez", d.v.s. den egyptiske guden Khnum under formen Banebdjedet. (källa)
  2. Mystiker och högt utvecklade andliga personer sägs genom tiderna och inom olika kulturer världen över ha haft förmågan att kunna utforska och avläsa denna krönika och därmed kunnat få tillgång till annars fördold visdom och kunskap om universum och förflutna skeenden, liksom även en grund till profetisk klarsyn om kommande händelsescenarier på grund av tidsflödets beskaffenhet och cykliska samband. Själva termen akasha, som ett universalt bibliotek, kom i bruk i västerlandet under 1800-talet infört från indisk mystik av teosofins grundare Madame Blavatsky. Hon beskrev dess väsen som ett arkiv av "magnetiserat astralljus". Akashakrönikan beskrivs som en helhetsmatris för hela Skapelsen och uppdelad i lokala krönikor för olika planeter och planetsystem och dess invånare. "Den sovande profeten" Edgar Cayce använde även benämningen "Livets bok" och sade sig hämta all information för sin medicinska rådgivning genom transtillstånd direkt från krönikan. I böcker beskriver han ingående sina upplevelser i utforskandet av krönikasystemet. Han beskriver även delar av arkivet som ett väldigt bibliotek med böcker om varje individs olika livstider och att krönikan inte bara registrerar information inkodad med ljus på högre översinnliga nivåer, utan även interagerar med individernas själar för deras vidare utveckling som del av en allomfattande gudomlig skaparkraft. Inom olika folkslag genom tiderna världen över anges i skrifter och föreställningar referenser till vad som kan tolkas syfta på akashakrönikan. I såväl Gamla som Nya testamentet i Bibeln refereras också till ett register under benämningen "Livets bok", där människors namn och livsredogörelser sägs stå inskrivna. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.