Augusti Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder augusti, varianter, uttal och böjningar av augusti

Augusti synonym, annat ord för augusti, vad betyder augusti, förklaring, uttal och böjningar av augusti.

Vad betyder och hur uttalas augusti

Augusti uttalas augusti [-us´ti] oböjligt och är ett substantiv.

Augusti betyder:

Ordformer av augusti

Singular

augusti
obestämd grundform
augustis
obestämd genitiv

Augusti är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Augusti på Engelska

  • August - the eighth month of the year

Hur används ordet augusti

  1. Genom att analysera några tussar som hittats i planet kan haverikomissionen fastställa att det rörde sig om fågelarten storskarv. Detta skriver P4 Blekinge. Enligt radarbilden ska det ha varit en större fågelflock som planet krockade med den 21 augusti i somras. (källa)
  2. I Latinamerika blev San Jose, Costa Rica första staden ut, systemet infördes den 9 augusti 1884, med 25 lampor med ström från en hydroelektrisk kraftstation medan Timișoara i Rumänien den 12 november 1884 blev först i Fastlandseuropa med att få elektrisk belysning, 731 lampor användes. 1888 blev Tamworth, New South Wales, Australien första plats i Australien med elektrisk gatubelysning, vilket gav staden namnet "Första ljusstaden". (källa)
  3. I augusti varje år sedan 2010 anordnas SM för gatumusikanter i Mariefred. Då samlas gatumusikanter från hela Sverige för att uppträda på gator och torg i Mariefred. Där avgör folkets röst vem som slutligen utses till svensk mästare. (källa)
  4. De getingar som bygger bon gör det oftast av tuggat trä som blandats med saliv. Vissa arter bygger sina bon av lera i stället. Boet är antingen underjordiskt eller kan byggas frihängande eller i olika typer av håligheter som fågelholkar, ihåliga trädstammar, inuti väggar eller vindsutrymmen. När bobygget och uppfödningen av larverna är över och drottningen är kläckt (i Sverige i slutet av augusti) behöver getingarna snabb energi och de ger sig ut på jakt efter socker. (källa)
  5. Givet hörde fram till 1678 till Spanska Nederländerna och här fanns tidigare en av Frankrikes starkaste fästningar, byggd av Sébastien Le Prestre de Vauban och nedlagd 1899. På västra stranden ligger spärrfortet Charlement, som 31 augusti 1914 efter några dagars beskjutning med tunga mörsarbatterier erövrades av 24:e saxiska reservdivisionen och förblev i tysk kontroll under resten av kriget. Här fanns tidigare även en gränsstation för franska östbanan före gränspassagen in i Belgien. (källa)
  6. I trakten råder ett hett ökenklimat. Årsmedeltemperaturen i trakten är 27 °C. Den varmaste månaden är april, då medeltemperaturen är 32 °C, och den kallaste är augusti, med 20 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 232 millimeter. Den regnigaste månaden är augusti, med i genomsnitt 71 mm nederbörd, och den torraste är januari, med 3 mm nederbörd. (källa)
  7. Uppslagsordet grecism från Nationalencyklopedins internettjänst. Hämtat 16 augusti 2008. (källa)
  8. Grin hade sitt huvudkontor i Stockholm och expanderade under 2007 med två nya kontor, ett i Barcelona och ett i Göteborg. Under 2009 tvingades de nya kontoren stängas på grund av ekonomiska bekymmer – följt av en konkursansökan den 12 augusti 2009. (källa)
  9. Efter överläggningar mellan de fyra stora partierna i riksdagen, tillsattes grundlagsberedningen. Ordförande blev landshövding Valter Åman. Från början inriktade sig beredningen främst på hur parlamentarismen skulle kunna skrivas in i grundlagen samt frågor om kammar- och valsystem. Efter betydande förluster för socialdemokraterna i kommunalvalen 1966 (som påverkade sammansättningen i riksdagens första kammare) kom man också till en uppgörelse om valsättet. I ett delbetänkande i maj 1967 (SOU 1967:26) förespråkades därför ett valsystem som byggde på en nästan exakt proportionalitet över hela landet för partier som hade fått minst fyra procent av de avgivna rösterna. Samtidigt skulle man lägga riksdags- och kommunalval samtidigt, för att på ett annat sätt garantera det så kallade kommunala sambandet. Frågan om hur regering skulle bildas och vilken roll statschefen skulle ha löstes däremot inte förrän i augusti 1971, vid ett sammanträde i Torekov – den framdiskuterade lösningen har kommit att kallas "Torekovskompromissen" och den blev livligt diskuterad redan så snart den hade presenterats. (källa)
  10. Inlandsklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 4 °C. Den varmaste månaden är augusti, då medeltemperaturen är 16 °C, och den kallaste är februari, med -6 °C. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.