Avstycka Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder avstycka, varianter, uttal och böjningar av avstycka

Avstycka synonym, annat ord för avstycka, vad betyder avstycka, förklaring, uttal och böjningar av avstycka.

Vad betyder och hur uttalas avstycka

Avstycka uttalas av|stycka och är ett verb -de.

Ordformer av avstycka

Aktiv

avstycka
infinitiv
avstyckar
presens
avstyckade
preteritum
avstyckat
supinum
avstyckande
presens particip
avstycka
imperativ

Passiv

avstyckas
infinitiv
avstyckas
presens
avstyckades
preteritum
avstyckats
supinum

Perfekt particip

avstyckad en
~ + subst.
avstyckat ett
~ + subst.
avstyckade den/det/de
~ + subst.

Avstycka är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet avstycka

  1. Genom åren som Borgarskolan har funnits har det också funnits teaterverksamhet i huset. En del av Borgarskolans byggnader, den senare avstyckade delen som fick namnet Borgarskolan 2, byggdes med en fasad utformad med tempelgavlar, kraftiga taklister med tandsnitt och invändigt utsmyckades byggnaden med meanderbårder, pilastrar och stiliserade blomrosetter. Den byggnaden utgjordes av skolans aula. I aulan fanns det mer än 500 sittplatser för samlingarna i skolan och lokalen utnyttjades även för folkbildning och som biograf. (källa)
  2. Den del av fastigheten som avstyckas kan definieras som till exempel mark av ett visst värde, en viss markyta eller en ägofigur, en avgränsad markyta. Från att marken är avstyckad och till den blivit inskriven som en fastighet i fastighetsregistret benämnes den som en avstyckningslott. Den del av fastigheten som blir kvar efter avstyckningen är en stamfastighet. Om avstyckningen görs från en samfällighet blir alla fastigheter med andelar i den stamfastigheter. Både styckningslotten och stamfastigheten är styckningsdelar. (källa)
  3. Idag (2011) består byn av 15 bebodda lantbruksfastigheter, 14 villor/avstyckade gårdar samt 19 fritidshus, totalt 29 hushåll. (källa)
  4. Största delen av Finlands vattenområden är samfällda områden, det vill säga de är i privatpersoners samägo. Gränserna för samfällda vattenområden följer inte de naturliga gränserna för vattendrag utan en och samma sjö kan omfatta flera samfällda områden. Samfällda vattenområden har uppstått bland annat när en till stranden gränsande lägenhet har avstyckats till mindre lägenheter och de nya lägenheterna har också fått andelar i vattenområdet. Ett samfällt vattenområde och anslutningen på dess strand kan ha olika delägare. Ägande och andelens storlek antecknas på fastighetsregisterutdraget. (källa)
  5. Efter en stor administrativ reform i Québec slogs Longueuil den 1 januari 2002 samman med sina grannstäder Boucherville, Brossard, Greenfield Park, LeMoyne, Saint-Bruno-de-Montarville och Saint-Lambert. Dessa städer blev arrondissement (engelska boroughs) i den nybildade staden, med undantag för Saint-Lambert och LeMoyne, som tillsammans bildade ett arrondissement. Den gamla staden Longueuil blev arrondissementet Vieux-Longueuil (populärt kallad Longueuil propre, "egentliga Longueuil"). I en folkomröstning den 20 juni 2004 röstade dock invånarna i Boucherville, Saint-Lambert, Saint-Bruno-de-Montarville och Brossard för att lämna den nya stadsbildningen och återbilda de tidigare. Delningen trädde i kraft 1 januari 2006, då också LeMoyne överfördes till Vieux-Longueuil. Longueuil och de avstyckade kommunerna bildar nu Communauté urbaine de Longueuil. (källa)
  6. Sjutton år senare, år 1878, inköpte Knut Ljunglöf även Lilla Ängby, en liten bondgård, som år 1720 hade avstyckats från Stora Ängby gård. Det stallet, som tillhörde torpstugan vid Lilla Ängby gård i Blackeberg, låg på platsen för nuvarande Ängby kyrka. Han införlivade gården med sina övriga marker i Bromma. På 1880-talet lät Knut Ljunglöf bygga Lilla Ängby gård i Blackeberg med mangårdsbyggnad på nuvarande Blackebergsvägen. I den stugan bodde Ljunglöfs trädgårdsmästare. Knut Ljunglöfs stora villa, Ljunglöfska slottet, med tillhörande park, lät han bygga åren 1890-1893, tio efter att Kvarnvikens kvarn hade uppförts. Ljunglöfska slottet och parken ligger på Blackebergsbacken intill Mälaren. Kvarnen vid Kvarnviken var mycket modern för sin tid, med bland annat ett renseri i tre steg. Kvarnens drivkraft var två vattenturbiner. Den nya kvarnen var avsedd för storskalig produktion av mjöl. (källa)
  7. På Eknösidan av ön finns ett antal små jord- och skogsbruk samt en taxistation. En fritidsbåtshamn och mindre varv ligger bredvid Furusundsbron. Förut fanns här ett större jordbruk benämnt Eknö gård, men marken har avstyckats och sålts, efterhand som tomträtter blivit attraktivare. Innan bron till Furusund byggdes fanns vid Skeppsudden på Eknösidan en färjeförbindelse till Furusund, Yxlan och Blidö, samt en ångbåtsbrygga. Nu finns det inget av den gamla bryggan kvar och på platsen är det nu en mindre snickeriverksamhet. Skog, gamla betesängar och halvt igenvuxna kalhyggen dominerar denna del av ön. (källa)
  8. Rättarebostaden byggdes i början av 1900-talet och är en liten rödmålad fodrad timmerbostad sydväst om corps de logi. Är idag avstyckad från stamfastigheten. (källa)
  9. Hammersta med omnejd ligger i Häringe-Hammersta naturreservat och tillhör sedan 1998 Skärgårdsstiftelsen i Stockholms län, medan en mindre del ägs av Stockholms stad. Huvudbyggnaden är nu en privatbostad och belägen på en avstyckad fastighet från jordegendomen, medan säteriet bedriver ett aktivt jordbruk med köttproduktion. Vid Hammersta finns en gårdsbutik med försäljning av charkvaror och ett litet café. (källa)
  10. Enskiftet genomfördes, precis som på Svaneholm, på delar av godsets marker. Inledningsvis kom bara de frälseägda gårdarnas inägomark i Slimminge by att beröras. Andra förändringar av markinnehavet genomfördes i början av 1800-talet då norra delen av ägorna avstyckades till Skönabäck och gårdarna i Slimminge by såldes. Broddas nuvarande huvudbyggnad är troligen uppförd på 1830-talet. Anläggningen består av ett flertal ekonomibyggnader, träningsbanor och rasthagar anpassade för gårdens stuteriverksamhet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.