Bagare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bagare, varianter, uttal och böjningar av bagare

Bagare synonym, annat ord för bagare, vad betyder bagare, förklaring, uttal och böjningar av bagare.

Vad betyder och hur uttalas bagare

Bagare uttalas bag|are och är ett substantiv -n; pl. bagare, best. pl. bagarna.

Ordformer av bagare

Singular

bagare
obestämd grundform
bagares
obestämd genitiv
bagaren
bestämd grundform
bagarens
bestämd genitiv

Plural

bagare
obestämd grundform
bagares
obestämd genitiv
bagarna
bestämd grundform
bagarnas
bestämd genitiv

Bagare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Bagare på Engelska

  • baker - a person whose occupation is baking (bread, cake, etc.)

Hur används ordet bagare

  1. Vid bakningen av bröd använder många yrkesbagare ofta ett förhållande som kallas för baker's percentage. I detta förhållande utgår man från mjölets vikt och kallar detta för 100 %. Därifrån räknar man ut de andra ingrediensernas vikt. Ett vanligt förhållande är 100 % mjöl, 60-75 % vatten, 2 % salt och 1 % jäst och lika mycket fett av något slag. Ju mörkare bröd, med grövre mjölsort, desto mer vatten behövs. När man bakar brödet kan man göra det med olika ingredienser. Man kan använda en surdeg, använda honung och salt, färsk jäst eller bakpulver. Utöver detta finns det bröd som inte jäser över huvud taget, och bröd som självjäser. (källa)
  2. Två andra ordlekar är "Två myror och en stack", samt "Bagare hade inte rent mjöl i påsen, smet". (källa)
  3. Sedan 2004 marknadsför organisationen Sveriges bagare och konditorer sista veckan i september som "Prinsesstårtans vecka". (källa)
  4. Framställningen är tidskrävande på grund av att stora mängder vatten måste kokas upp för att producera en mindre mängd tofu. I Kina och Japan sköts tofutillverkningen av specialister som motsvarar bagare i väst. (källa)
  5. Wienerbrödets ursprung tillskrivs ofta en strejk bland bagare i Danmark år 1850. Strejken fick bageriägarna att anställa arbetstagare från andra länder, inklusive sådana från Österrike, som förde med sig sin egen bageritradition. Mathistorikern Bi Skaarup la ansvaret i stället på bagaren Niels Christian Albeck, som år 1845 hade varit på studieresa i Österrike och därifrån tagit med sig tre gesäller. I vart fall blev österrikisk "Plundergebäck" snabbt populär i Danmark och det utvecklades och förfinades av danska bagare. Eftersom lamineringstekniken för "Plunderteig", tidigare var okänd i Danmark och kom från Wien, fick degen heta "wienerdej" och bakelsen "wienerbrød". (källa)
  6. Croissantens historia sträcker sig tillbaka till slutet av 1600-talet. Då turkarna 1683 belägrade staden Wien i Österrike hörde bagarna en natt hur turkarna höll på att ta sig förbi stadsmuren. Bagarna larmade stadsborna och turkarnas anfall kunde slås tillbaka eftersom försvararna hunnit bli förvarnade. Som tack för sin vaksamhet fick bagarna tillstånd att baka ett nytt bröd som skulle påminna om händelsen. Bakverket fick formen av en halvmåne som är de muslimska turkarnas symbol. (källa)
  7. En bagare (bagerska) är en person som yrkesmässigt bakar till exempel matbröd, bullar och kakor. "Bakare" hette det från början, men ordet utvecklades under 1400-talet i både danskan och svenskan till bagare (på samma sätt som Svea rike blev "Sverige"). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.