Bak Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bak, varianter, uttal och böjningar av bak

Bak synonym, annat ord för bak, vad betyder bak, förklaring, uttal och böjningar av bak.

Synonymer till bak

Hittade 3 varianter av ordet bak:

Vad betyder och hur uttalas bak

Bak uttalas bak och är ett substantiv -en -ar  bakdel; ryggsida o.d., baksida o.d.  bräda av stocks ytterdel med ena sidan rundad.

Ordformer av bak

Singular

bak
obestämd grundform
baks
obestämd genitiv
baken
bestämd grundform
bakens
bestämd genitiv

Plural

bakar
obestämd grundform
bakars
obestämd genitiv
bakarna
bestämd grundform
bakarnas
bestämd genitiv

Bak1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas bak

Bak uttalas bak och är ett substantiv -et; pl. bak.

Bak betyder:

Ordformer av bak

Singular

bak
obestämd grundform
baks
obestämd genitiv
baket
bestämd grundform
bakets
bestämd genitiv

Plural

bak
obestämd grundform
baks
obestämd genitiv
baken
bestämd grundform
bakens
bestämd genitiv

Bak2 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas bak

Bak uttalas bak ad och är ett verb.

Bak betyder:

Ordformer av bak

Ordform(er) bak adverb

Andra språk

Bak på Engelska

  • behind, at the back - heavy at the back, boot, (trunk (US)), backyard, they sat right at the back of the hall
  • bottom, backside - the buttocks
  • baking - the cooking of bread, etc., the bread, cake, etc. made by baking

Hur används ordet bak

  1. På planen finns pärken, en ruta bestående av träribbor, och som läggs ut löst på marken. Stängernas mått: L × B × H = 210 × 2,5 × 0,5–1 cm. Stickornas mått: L × B × H = 70 × 2,5 × 0,5–1 cm. Pärken placeras på planens mitt, med bakstickan i den kritade bakstickslinjen. Stickorna placeras mellan stängerna och bildar då innermåttet 205 × 70 cm. (källa)
  2. Svansmotor innebär att motorn i ett fordon är monterat längst bak, bakom bakaxeln. Detta förekommer på vissa bakhjulsdrivna bilar, bl.a. på Volkswagen Typ 1, Fiat 500D, Porsche 356 och 911, många tidigare Škoda och de flesta Tatra. En svansmotor kan vara ställd på längden, eller på tvären, men alltid bakom bakaxeln. Är den monterad bak, men framför bakaxeln kallas den för mittmotor. (källa)
  3. vänster fram, höger fram, center, vänster bak, höger bak och subwoofer (enbart basljud). Numera finns även möjlighet till fler kanaler, till exempel 6.1, 7.1 till och med 11.2. Ljudsignalen skickas antingen mixad i en digital kabel och avkodas i hemmabioförstärkarens DSP eller alternativt avkodas direkt i enheten (till exempel DVD-spelare) som då skickar signalen analogt via sex kablar till hemmabioförstärkaren. Eftersom ljudteknikerna kan arbeta med många ljudkanaler oberoende av varandra så kan ljudupplevelser skapas som får hemmabiotittaren att känna sig i filmhändelsernas centrum. (Exempel på effekter kan vara verklighetstrogna ljud av föremål som rör sig runt lyssnare, till exempel flygplan som flyger förbi, pistolskott som visslar förbi, något som rör sig i buskarna i bakgrunden). (källa)
  4. Körriktningsvisare (numera också benämnda blinkljus eller blinkers) är en anordning på vägtrafikfordon och spårvagnar, med vilken föraren visar sin avsikt att svänga. Ordet körriktningsvisare är belagt sedan 1928 och blinkers från 1955. Körriktningsvisare består på moderna fordon av orange blinkande lampor. Äldre fordon kan ha en rörlig pil som fälls ut från fordonets sida. Moderna körriktningsvisare fungerar parvis (vänster fram/bak och höger fram/bak). Nyare fordon har körriktningsvisare inbyggda i backspegel eller på karossida. (källa)
  5. Skinnets kvalitet skiljer mycket mellan olika skinnställ men oftast är skinnställen numera gjorda i nötskinn med en skinntjocklek på 1,1-1,2 mm. Andra förekommande djurhudar är get och känguru. Då skinnets fiberstruktur är olika mellan olika djurs hudar påverkar detta skinnställets skyddseffekt. Skinnställ har ofta mjukare material i knän, armhålor och gren för komfortens skull, ofta används kevlarstretch. På 2000-talet har många raceställ kompletterats med en ryggpuckel för att ytterligare höja säkerhetsnivån genom att minska risken för nackskador. Det förekommer även ofta förstärkningar i avvikande material på raceställens utsatta ställen som axlar, armbågar och knän. Ofta används avancerade material som titan på axlarna medan skrapskydden på knän ofta görs i plastmaterial och är utbytbara. Andra utsatta ställen som i baken kan ha dubbelt eller tjockare skinn. Perforerat skinn, framför allt på bröstet, förekommer för att minska värmen i skinnstället trots att detta påverkar säkerheten negativt. (källa)
  6. I USA är det vanligt med särskilt mjukt toalettpapper. I Europa brukar toalettpappret vara färgat och parfymerat. I Tyskland föredrar konsumenter slitstarkt papper och där förekommer papper med upp till sex lager, medan det i Sverige är vanligt med två eller tre lager. I bland annat Kina, Jordanien och Egypten ökade användningen av toalettpapper kring år 2016. I arabvärlden förekommer att ansiktsservetter används istället, eftersom rörsystemen där inte klarar av toalettpapper. Fram till slutet av 1900-talet var förbrukningen av toalettpapper låg i muslimska länder på grund av att det ansågs orent att torka sig i baken. Däremot använder invånarna ofta dusch eller vattenkanna för syftet. (källa)
  7. Vagnen drogs av svarta hästar, oftast två och av rasen Frieserhäst som var smyckade med svarta plymer och ett svart täcke över baken. Abraham Lincoln var den enda presidenten, vars kista fördes till begravningen med hjälp av en katafalkvagn, dragen av sex svarta hästar. (källa)
  8. En lågentrébuss är en buss med trappsteg till golvet bak men lågt golv vid de främre delarna. Dessa är billigare att tillverka än hellåggolvsbussar men smidigare än normalgolvsbussar med trappsteg innanför dörrarna. De är oftast mindre bullriga än vanliga låggolvsbussar vilket ökar komforten på längre sträckor. Dessa fyller ut ett behov från både längre transporter och stadstrafik och är vanliga inom transport mellan en storstads förorter och centrala delar. (källa)
  9. I Sverige måste cyklar enligt lag ha röd reflex bak, vit reflex fram och gula eller vita reflexer på sidorna. Sidoreflexerna brukar sitta i ekrarna. Ofta finns det även reflexbrickor i pedalerna och ibland på de yttersta delarna av styrets handtag. De obligatoriska cykelreflexerna kan kompletteras med reflekterande varselpinne, reflexväst och andra reflexer på cyklisten. Vid mörker måste cykeln enligt svensk lag även ha godkänd belysning fram och bak. (källa)
  10. Knådning innebär att man med handtryck, eller med hushållsassistent, pressar samman och samlar ihop en trögflytande massa. Oftast i samband med att man bakar bröd med mjöl. Syftet är att utveckla gluten i degen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.