Bakning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bakning, varianter, uttal och böjningar av bakning

Bakning synonym, annat ord för bakning, vad betyder bakning, förklaring, uttal och böjningar av bakning.

Vad betyder och hur uttalas bakning

Bakning uttalas bak|ning och är ett substantiv -en.

Ordformer av bakning

Singular

bakning
obestämd grundform
baknings
obestämd genitiv
bakningen
bestämd grundform
bakningens
bestämd genitiv

Bakning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet bakning

  1. Den torkade jordstammen kan användas vid bakning av nödbröd. (källa)
  2. Hjorthornssalt är ett handelsnamn på en blandning av främst ammoniumvätekarbonat och ammoniumkarbamat men kan även innehålla mindre delar ammoniumkarbonat. Hjorthornssalt är numera i praktiken synonymt med ammoniumvätekarbonat. Hjorthornssalt är ett kemiskt jäsmedel, liksom bikarbonat och bakpulver, till skillnad från vanlig jäst som är ett biologiskt jäsmedel. Används mest som jäsmedel vid bakning av tunna, torra bakverk. Om hjorthornssalt används som jäsmedel i exempelvis sockerkaka, så kan det hända att den ammoniak som bildas inte hinner drivas ut ur kakan under gräddning, och en ammoniaksmak uppstår och förstör bakverket. Drömmar är exempel på klassiska småkakor som bakas med hjorthornssalt. Hjorthornssalt ingår också vanligtvis som jäsmedel i vetekex. (källa)
  3. Matlagning, bakning och diskning. (källa)
  4. Bland Saccharomyces återfinns många ekonomiskt viktiga svampar. Jästsvamparna används vid jäsning av deg och beredning av alkoholhaltiga drycker. Några exempel är Saccharomyces cerevisiae som används vid bakning och bryggningen av ale, Saccharomyces uvarum och Saccharomyces pastorianus som används vid underjästa öl. Just Saccharomyces cerevisiae brukar omnämnas som den för människan mest betydelsefulla svamparten av alla. (källa)
  5. Saccharomyces cerevisiae är den vanligaste arten av jästsvamp och har använts sedan urminnes tider, både till bakning och bryggning. Den är encellig, äggformad och 5-10 mikrometer lång. Den förökar sig genom knoppning. (källa)
  6. En kavel (brödkavel) är ett redskap som ofta används inom bakning för att platta ut deg. Den består av en genomborrad cylinder som rullar fritt kring en axel med handtag i ändarna. Kaveln är oftast gjord av trä, men finns även i plast, metall och kombinationer av dessa. En knäckebrödskavel eller kruskavel är en kavel avsedd för knäckebrödsbak. Cylindern är inte slät utan knagglig. Punkter bildas som skapar sammanhållande länkar mellan kakornas över- och undersida. För tunnbröd används en randkavel med räfflor för att åstadkomma en jämn och tunn utkavling. En mönsterkavel är en kavel vars yta inte är slät utan skapar ett mönster på ytan man rullar över. Man kan normalt bara rulla över en gång för att skapa avsett mönster. Dessa kavlar används vanligast inom tårtdekorering och görs vanligen av plast. (källa)
  7. Kokosfett kan även användas i hushållet som ersättning för andra fetter och oljor, till exempel vid matlagning och bakning. För en mer neutral smak kan den karakteriserade kokosaromen avlägsnas genom behandling med alkalier, blekmedel, eller överhettad ånga. (källa)
  8. Kökshandduk eller diskhandduk är en typ av handduk som används i köket. Den används för att torka disk, torka blöta händer eller vid bakning för att täcka över degen med under jäsning. Förr i tiden var kökshandduken främst gjord av linne, men är nu vanligen gjord av bomull i tuskaft. Under övergången mellan självhushåll och industrisamhälle såldes handduksväv i linne ofta på metervara. Väven klipptes av mellan två tvärrandningar och köparen fållade och märkte själv handduken. (källa)
  9. Till matlagning och bakning lämpar sig standardmjölk och mellanmjölk bättre. (källa)
  10. Lönnsirap är ett flytande sötningsmedel som tillverkas genom indunstning av saven från vissa arter av lönnträd, främst från sockerlönnen. Den används både som sötningsmedel i matlagning och bakning och som tillbehör till bland annat pannkakor och våfflor. Till 1 liter lönnsirap går det åt 60 liter sav. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.