Barnomsorg Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder barnomsorg, varianter, uttal och böjningar av barnomsorg

Barnomsorg synonym, annat ord för barnomsorg, vad betyder barnomsorg, förklaring, uttal och böjningar av barnomsorg.

Vad betyder och hur uttalas barnomsorg

Barnomsorg uttalas barn|om|sorg och är ett substantiv.

Ordformer av barnomsorg

Singular

barnomsorg
obestämd grundform
barnomsorgs
obestämd genitiv
barnomsorgen
bestämd grundform
barnomsorgens
bestämd genitiv

Plural

barnomsorger
obestämd grundform
barnomsorgers
obestämd genitiv
barnomsorgerna
bestämd grundform
barnomsorgernas
bestämd genitiv

Barnomsorg är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet barnomsorg

  1. En hemmafru är en gift kvinna, vars huvudsakliga sysselsättning är arbete i hemmet med barnomsorg och hushållsarbete. En hemmafru är således inte förvärvsarbetande utanför hemmet och hushållets monetära inkomst kommer vanligen från maken. Begreppet uppkom under 1920-talet. (källa)
  2. Avgifterna var till att börja med så höga att bara medel- och överklassen kunde ha sina barn där. År 1934 blev en vändpunkt i svensk barnomsorg då födelsenivånådde ett bottenläge vilket oroade riksdagen och regeringen. De kom fram till att de måste underlätta för familjerna att skaffa fler barn. Detta ledde till att barninstitutionerna på 1940-talet fick statligt stöd och bytte därmed namn till daghem och lekskola. Efter barnstugeutredningen 1968 bytte daghemmen namn till det nuvarande, förskola. (källa)
  3. Kriminalpolitik är ett politikområde som rör de statliga åtgärderna rörande kriminalitet. Åtgärderna utgörs i huvudsak av lagstiftning, polis, åklagarväsendet, domstolar och inkapacitering genom kriminalvården, att genom maktmedel styra medborgarna med hot om straff och genom tvång, men enligt kriminologen Jerzy Sarnecki och sociologen Ingrid Sahlin kan kriminalpolitiken ses bredare, att innefatta sociala, samhälleliga institutioner som barnomsorg, skola, socialpolitik, bostadspolitik med mera. (källa)
  4. Förskola (fsk) eller dagvård är verksamhet med barnomsorg och utbildning för barn åren innan den egentliga skolgången inleds – den förra termen används i Sverige, den senare i Finland, i Finland används ordet förskola om det som i Sverige kallas förskoleklass. (källa)
  5. Begreppet kan definieras på flera sätt, dels som skillnaden mellan förvärvsinkomstens och den disponibla inkomstens ökning, och dels som återstående konsumtionsutrymme (den delen av lönen som individen själv får behålla) efter skatter, avgifter (arbetsgivaravgift, sociala avgifter), transfereringar (olika bidrag) och nödvändiga avgifter (arbetsresor, barnomsorg m.m.). Även sparande och den skatt på sparande som tillkommer kan inkluderas i beräkningen av marginaleffekten. (källa)
  6. På en praktisk nivå används termen för ett personligt användarkonto för medborgare med syfte att själv via Internet kunna kommunicera med den offentliga förvaltningen. Medborgarkonto används exempelvis inom kommunal förvaltning för att göra val till service som barnomsorg och skola eller för att rapportera mätarställning för förbrukning av vatten eller elektricitet. (källa)
  7. Organiserade och kollektivt intagna mellanmål är i Sverige vanliga inom barnomsorg och skola. För barn är det viktigt att mellanmålet är näringsrikt, eftersom de ofta äter små mängder. (källa)
  8. Nattis (av "dagis", i sin tur slanguttryck för "daghem") är ett vardagsuttryck för barnomsorg öppen på kvällar, nätter, tidiga morgnar och helger. Den riktar sig till barn vars vårdnadshavare arbetar så kallad obekväm arbetstid då dagöppna förskolor och fritidshem har stängt. Många nattis delar lokaler med dagöppna förskolor. Det finns också familjedaghem som tar emot barnen nattetid. (källa)
  9. Offentlig lokal omgärdas av hårdare krav än hemmiljö. Till dessa räknas utöver ovanstående också kyrkor, ålderdomshem, serviceboende, sjukvård, skola, barnomsorg och omsorgsverksamhet som inte sker i vårdtagarens hem. (källa)
  10. Omsorg brukar syfta på offentlig omsorg, som barnomsorg, äldreomsorg och handikappomsorg. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.