Vad betyder och hur uttalas berättarglädje
Berättarglädje uttalas be|rätt|ar|glädje.
Ordformer och varianter av berättarglädje
Singular
- berättarglädje
- obestämd grundform
- berättarglädjes
- obestämd genitiv
- berättarglädjen
- bestämd grundform
- berättarglädjens
- bestämd genitiv
Berättarglädje är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet berättarglädje
Linder var en massproducerande författare. Dante och Tvärsan skiljer sig inte nämnvärt i stil och koncept från hans övriga ungdomsböcker om Tjabo och Mysis, Toppen och Knoppen, Bonnie, Ninni och TV-polarna. Dock finns i de flesta av hans böcker en berättarglädje, en fantasi och ett hantverkskunnande som gjorde att böckerna rönte en enorm popularitet i Sverige under 1970-talet.
Vid publiceringen skrev Mikael Hermansson i Borås Tidning: "Det märkliga med Linda - som i Lindamordet är inte att det polisiära arbetet tecknas inifrån med stor säkerhet och på ett övertygande sätt. Det stora är språket, som utan att krumbukta sig är på samma gång exakt och mycket vackert." I Svenska Dagbladet ansåg Magnus Persson att: "Perssons nya roman är alltså en riktig fröjd att läsa. Dialogen är som vanligt knivskarp, språket kokar av berättarglädje och intrigen är det heller inget större fel på. ".