Bidragsgivare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bidragsgivare, varianter, uttal och böjningar av bidragsgivare

Bidragsgivare synonym, annat ord för bidragsgivare, vad betyder bidragsgivare, förklaring, uttal och böjningar av bidragsgivare.

Vad betyder och hur uttalas bidragsgivare

Bidragsgivare uttalas bi|drags|giv|are och är ett substantiv.

Ordformer av bidragsgivare

Singular

bidragsgivare
obestämd grundform
bidragsgivares
obestämd genitiv
bidragsgivaren
bestämd grundform
bidragsgivarens
bestämd genitiv

Plural

bidragsgivare
obestämd grundform
bidragsgivares
obestämd genitiv
bidragsgivarna
bestämd grundform
bidragsgivarnas
bestämd genitiv

Bidragsgivare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet bidragsgivare

  1. Första gången Röste omnämns i skrift är 17 november 1460 då det ges ut ett brev som bekräftelse på ett jordabyte mellan Peter Källbjörnsson i Röste och Sven i Hässja i Alfta socken. Enligt hjälpskattelängden "Gärder och hjälper" från 1535 fanns det redan då 16 gårdar eller bidragsgivare. På 1500-talet varierade antalet jordägare mellan 20 och 22 stycket för att i 1600-taltets skatteläggning fastställas till de i senare tid kända 18 stamhemmanen. På 1700-talet sker succesivt en del nyodling. Storskiftet slutförs 1779 och laga skifte slutförs 1877. ´Laga skiftet och det ökande antalet jordägare medför att bysamhället splittras allt mer och sprids ut på ett större område. (källa)
  2. Den moderna semiotiken är en självständig disciplin som huvudsakligen bygger dels på Charles Sanders Peirces studier av teckenkategorier och hur de förekommer i människans medvetande vid upplevelser av omvärlden, samt på Ferdinand de Saussures studier av språktecknens inbördes relationer och "sociala liv". Att studier behövs av tecken som vårt medvetande använder sig av insågs redan av John Locke som i slutet av 1600-talet uttryckte behovet av en "doctrine of signs". Tidigare i historien fanns tecken-teorier kopplade till teologi och medicin (tecken på gudsexistens respektive tecken på sjukdom). 1900-talets mest kända bidragsgivare inom området är bland andra Charles W. Morris, Claude Lévi-Strauss, Julia Kristeva, Juri Lotman, Roland Barthes, Algiras Julien Greimas och Umberto Eco. (källa)
  3. Termodynamik (värmelära) är läran om energi, dess omvandling mellan olika former och särskilt samspelet mellan värme och arbete. Den klassiska termodynamiken studerar kopplingen mellan makroskopiska egenskaper som temperatur, volym och tryck hos system samt hur dessa påverkas och förändras genom termodynamiska processer. Termodynamikens grundprinciper har under åren kommit att formuleras i fyra huvudsatser, vilka beskriver olika aspekter av energins natur och hur olika former av energi kan interagera. Historiskt har termodynamikens utveckling drivits av önskan att öka verkningsgraden hos tidiga ångmaskiner, framför allt genom det arbete som bedrevs av den franske fysikern Sadi Carnot, ofta kallad termodynamikens fader. Termodynamikens fortsatta utveckling och formuleringen av första och andra huvudsatsen skedde under 1800-talet, med Lord Kelvin, Rudolf Clausius och William Rankine som några framträdande bidragsgivare. Begreppet termodynamik formulerades först 1849 i ett verk av Lord Kelvin. (källa)
  4. Bistånd är ett begrepp som används för större bidragsgivare där syftet är att bidra till minskad fattigdom, ökad demokratisering och en hållbar utveckling i andra länder. Det kan även användas vid större katastrofer, men de flesta biståndsorganisationer arbetar i första hand långsiktigt och förebyggande. En föråldrad term är "utvecklingshjälp". (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.