Bilaga Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bilaga, varianter, uttal och böjningar av bilaga

Bilaga synonym, annat ord för bilaga, vad betyder bilaga, förklaring, uttal och böjningar av bilaga.

Synonym till bilaga

Vad betyder och hur uttalas bilaga

Bilaga uttalas bi|laga och är ett substantiv -n bilagor.

Bilaga betyder:

Ordformer av bilaga

Singular

bilaga
obestämd grundform
bilagas
obestämd genitiv
bilagan
bestämd grundform
bilagans
bestämd genitiv

Plural

bilagor
obestämd grundform
bilagors
obestämd genitiv
bilagorna
bestämd grundform
bilagornas
bestämd genitiv

Bilaga är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Bilaga på Engelska

  • supplement to a/the paper - supplementary material attached to a document, etc.
  • insert, appendix, enclosure, supplement - supplementary material attached to a document, etc.

Hur används ordet bilaga

  1. Hemvistbegreppet har också avgörande betydelse när det gäller att bestämma i vilken kommun eller – vid internationell beskattning – i vilken stat beskattning ska ske. Enligt Nordiska skatteavtalet ska det skatterättsliga hemvistet fastställas enligt Bilaga 1 Artikel 4. (källa)
  2. En förteckning över narkotikaklassade läkemedel i Sverige är fogad som bilaga till förordningen (1992:1554) om kontroll av narkotika. (källa)
  3. Sjövägsreglerna definierar följande signaler som nödsignaler (regel 37 och bilaga 4, 2 §, kommentarerna inom hakparentes är enligt svenska Sjötrafikföreskrifter m.m.). Signalerna kan användas tillsammans eller var för sig. (källa)
  4. Det finns en rad lagar, direktiv och förordningar som reglerar preparering och handel med döda vilda djur. Inom EU finns EU-direktiv och EU-förordningar, exempelvis artskyddsförordningen, utöver nationella lagar. Exempelvis är det inom EU förbjudet, med vissa undantag, att utan tillstånd preparera hela eller delar av djurarter som lever vilt inom EU. Inom EU gäller också att en taxidermist med tillstånd bara får sälja preparat om arten inte är upptagen på CITES-listans bilaga A och att det är styrkt att djuret är anskaffat och dödat på laglig väg. Exempelvis är all handel med uppstoppade rovfåglar och ugglor förbjuden om man inte har specialtillstånd. Ett undantag som kan bevilja tillstånd till handel är om man kan bevisa att djuret är preparerat innan lagen tillkom, det vill säga 1947. (källa)
  5. I offentlig förvaltning har en ledamot i en beslutande församling i regel möjlighet att få anmäla sin mening genom att foga ett stycke text som bilaga till den aktuella paragrafen i protokollet. Protokollsanteckning anses som en svagare markering än reservation. Protokollsanteckningen kan till exempel användas för att redovisa argument mot beslutet, för att ange skälen till hur ledamoten röstat, eller för att en ersättare som inte tjänstgör ska få sin åsikt antecknad i protokollet. (källa)
  6. Enligt gällande EU-lagstiftning definieras begreppet avfall enligt följande: "varje föremål, ämne eller substans som ingår i de kategorier som anges i bilaga I och som innehavaren gör sig av med eller avser eller är skyldig att göra sig av med.". (källa)
  7. Supplement betyder "utfyllnad, tillägg, uppdatering (av bok)", för att göra verket mer fullständigt. Ordet finns belagt i svenskan sedan 1664. Ibland används ordet för att beteckna ett särtryck i en egen bok. Uppslagsverk använder supplement när redan tryckta böcker behöver kompletteras med rättelser och med personer som utmärkt sig och händelser som inträffat under eller efter utgivningstiden i form av nya uppslagsord och med ny information om dem som redan finns i huvudverket. I digitala uppslagsverk, som Wikipedia, görs sådana tillägg löpande. Näraliggande begrepp är appendix och bilaga. (källa)
  8. Lennart Persson, Allmänna domstolar och specialdomstolar, bilaga 6. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.