Bilhandlare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bilhandlare, varianter, uttal och böjningar av bilhandlare

Bilhandlare synonym, annat ord för bilhandlare, vad betyder bilhandlare, förklaring, uttal och böjningar av bilhandlare.

Vad betyder och hur uttalas bilhandlare

Bilhandlare uttalas bil|handl|are och är ett substantiv.

Ordformer av bilhandlare

Singular

bilhandlare
obestämd grundform
bilhandlares
obestämd genitiv
bilhandlaren
bestämd grundform
bilhandlarens
bestämd genitiv

Plural

bilhandlare
obestämd grundform
bilhandlares
obestämd genitiv
bilhandlarna
bestämd grundform
bilhandlarnas
bestämd genitiv

Bilhandlare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet bilhandlare

  1. Racerföraren Jim Douglas har misslyckats med massor av tävlingar och kraschat många bilar, men Jim bestämmer sig ändå att fortsätta tävla och hitta sig en bil. Då möter han Herbie, en liten folkvagnsbubbla från 1963 som visar sig ha både själ och hjärta, vilket snart visar sig att han gör vad som helst för Jim som blir hans ägare och börjar tävla i många race och blir framgångsrik. Den snobbige bilhandlaren Peter Thorndyke sålde Herbie för att han tyckte att den var en "miserabel skrothög" som inte passade in i hans bilaffär, men när han får veta av att Herbie lever, så gör han allt för att få tillbaka Herbie... och förgöra honom. (källa)
  2. Operation Klotty är en svensk dockserie skapad av Björn Carlberg. Serien publicerades för första gången 2019 på SVT Play. Den handlar om den nyrika Renata, hennes barskrapade bilhandlare till make vid namn Klotty, tonårsdottern Paula, högadliga väninnor, holländska friare, danska sekreterare och vanartiga vänner. I första säsongens 8 avsnitt får vi följa dem genom kärlek och katastrofer, rikedom och avgrund, död och återuppståndelser, ända in i sovrummet. För att inte tala om en avgörande eldstrid. (källa)
  3. Michael Lechner – Bilhandlaren. (källa)
  4. Sigge Fürst - bilhandlare. (källa)
  5. Gunnar Valfrid Philipson, född 8 november 1883 i Skällviks församling i Östergötlands län, död 21 mars 1970 i Oscars församling i Stockholm, var en svensk bilhandlare och entreprenör som grundade företaget Philipsons och som gick under smeknamnet "bilkungen". Gunnar Philipson blev importör för flera stora internationella bilföretag, bland annat Daimler Benz, och byggde genom detta upp en stor förmögenhet. (källa)
  6. Henry Christensen var son till bilhandlaren Carl Christensen och Anna Kristine Hansen. Efter preliminärexamen från Nykøbing S. borger- og realskole 1938 tog han studentexamen från Stenhus Gymnasium 1941. Han studerade därefter juridik vid Köpenhamns universitet och tog examen 1948. Efter tre års praktisk verksamhet blev han Landsretsadvokat i Østre Landsret 1951. Han var politiskt engagerad och var under gymnasiestudierna aktiv i Liberale gymnasiaster och Danmarks Liberale Studerende. På universitetet blev han vice ordförande för Venstres Ungdoms (VU) landsorganisation 1946 och var ordförande 1948-1951. Han var därutöver kassör och sekreterare för VU:s regionalförbund för Själland och Bornholm. Utöver sin juridiska och politiska karriär var Christensen en flitig läsarskribent i Venstres dagspress. Han var redaktör för Roskilde Dagblad (1959-1962) och efter dess sammanslutning med Østsjællands Folkeblad och Ringsted Folketidende till Dagbladet 1962 blev han anställd på den nya redaktionen. Denna anställning behöll han till sin död. Hans ledarartiklar anses ha bidragit till Venstres förflyttning på den politiska skalan från ett huvudsakligen agrart parti till ett borgerligt-liberalt parti. (källa)
  7. Erik Lundgren blev först känd på 1940-talet som "Trollkarlen från Ockelbo" när han tävlade i en Ford 38 med V8 med åtta förgasare som gav 280 hästkrafter och en hastighet uppemot 220 km/h. Han var en skogsbonde och bilhandlare. Hans far var smed i Moby och det var från honom Erik Lundgren fick sin talang för att fixa saker. Han byggde och sålde även trimningutrustning och det var i samband med det han kom på att plast var ett utmärkt material för bränsleledningar. I mitten av 1950-talet hörde han talas om en utbränd Alfa Romeo Giulietta Sprint och fick idén att göra sin egen kaross till den. Han gjorde en form i glasfiber efter Ulf Norinders Ferrari 500 Mondial och började sedan tillverka egna karosser och chassin. De ansågs vara mycket bra (enligt vissa bättre än originalet) och kunde ta väldigt många olika drivlinor. Ockelbo-Ferrarin tillverkas fortfarande, nu under namnet Pagano. Teknikens Värld hade en artikel om bilen och det gjorde att Bengt O Alskog blev intresserad och han designade en hardtop till bilen. (källa)
  8. Sundstedt föddes som fjärde barn till en ogift kvinna i Örebro. Familjen levde under knappa förhållanden och 1892 auktionerades han ut till en skohandlare för 75 kronor. 1897 adopterades han av affärsmannen Olof Sundstedt. Nu fick han möjlighet att studera, men eftersom studieresultaten inte var bra, sökte han sig 1901 till Flottan som kadett. Efter att han lämnat flottan 1904 fick han jobb på ett kontor i Örebro. Eftersom han inte trivdes bakom ett skrivbord sökte han sig till handelsflottan i oktober 1905, men han mönstrade av i Cardiff 19 februari 1906. Han tog sig hem till Sverige och fick anställning som taxichaufför i Stockholm 1908, ett jobb han höll sig till fram till 1911. I Stockholm lärde han känna bilhandlaren Carl Cederström som tagit aviatördiplom i Frankrike 1910, detta väckte Sundstedts intresse. Han började gratis hjälpa Cederström med flygplanet, med baktanken att skaffa sig egen erfarenhet om flygning, för att slutligen själv ta ett flygcertifikat. Han flög första gången 1 juni 1912 med Cederströms gamla flygplan Blériot XI Nordstjernan. Med några förmögna affärsmän från Örebro som sponsorer lyckades han köpa Nordstjernan av Cederström. Under en av sina längre flygningar, 21 juni 1912, slog han det gällande skandinaviska höjdrekordet, när han nådde topphöjden 1 800 meter under en två och en halv timme lång flygning över Malmen. Han blev även pionjär med godsflygning, då han flygtransporterade en bunt dagstidningar. Meningen var att han under juli månad skulle genomgå certifikatproven, men en fatal olycka med en ung kvinna som träffades av hans flygplanspropeller ledde till en utredning, varför proven ställdes in. Sedan utredningen visat att han var oskyldig genomfördes proven i början av augusti 1912. Han var därmed den första svensk som fått hela sin flygutbildning i Sverige och till stora delar helt på egen hand utan lärare. Han tilldelades svenskt aviatördiplom nummer 9 från Svenska Aeronautiska Sällskapet (SAS) 2 augusti 1912. (källa)
  9. Billeasing är en form av långtidshyra av bilar. Den som finansierar bilköpet sk. leasegivaren, köper bilen och upplåter den till företaget med full nyttjanderätt. Företaget väljer själv bil och förhandlar själv med bilhandlaren. (källa)
  10. Penske grundades av den amerikanske bilhandlaren och tidigare racerföraren Roger Penske 1966. Stallets, vars förare och ingenjör var Mark Donohue, gjorde snabbt succé i CanAm och TransAm och man vann Daytona 24-timmars 1969 och Donohue blev årets rookie när stallet debuterade i Indianapolis 500. Framgångarna fortsatte och höjdpunkten nåddes 1972 när Donohue vann Indianapolis 500 och George Follmer tog hem CanAm-titeln i en Porsche 917. 1974 beslöt Penske, som med framgång bland annat tävlade i NASCAR, att även ställa upp i formel 1. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.