Bilägare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bilägare, varianter, uttal och böjningar av bilägare

Bilägare synonym, annat ord för bilägare, vad betyder bilägare, förklaring, uttal och böjningar av bilägare.

Vad betyder och hur uttalas bilägare

Bilägare uttalas bil|äg|are och är ett substantiv.

Ordformer av bilägare

Singular

bilägare
obestämd grundform
bilägares
obestämd genitiv
bilägaren
bestämd grundform
bilägarens
bestämd genitiv

Plural

bilägare
obestämd grundform
bilägares
obestämd genitiv
bilägarna
bestämd grundform
bilägarnas
bestämd genitiv

Bilägare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Bilägare på Engelska

  • carowner

Hur används ordet bilägare

  1. Ett älgtest är ett undanmanöverprov som tidningen Teknikens Värld brukar utföra på bilar. Under perioden 1980-2001 ingick testformen i alla nybilstester utförda av Trafikmagasinet i Sveriges Television. Älgtestet standardiserades av motorjournalisten Christer Glenning som arbetade för Trafikmagasinet, Teknikens Värld och Vi Bilägare. Testet utförs på torr asfalt med bilen lastad upp till maxgränsen. Sedan kör man bilen på en S-formad konbana i allt högre hastigheter för att se hur den beter sig om man skulle behöva göra en snabb undanmanöver. (källa)
  2. Bakom projektet för Katarinabergets skyddsrum stod Bilägarnas Inköpscentral, IC (numera OKQ8), som fick lov att bygga ett parkeringshus i Katarinaberget mot att det även kunde användas som skyddsrum i krigsfall. Ett hyresavtal på 35 år slöts mellan IC och Stockholms stad, vilket förlängdes efter hand. (källa)
  3. År 1900 registrerades Sveriges första personbil, den tillhörde Knut Bonnier. Då "Förordningen om automobiltrafik av den 21 sept. 1906" trädde i kraft, skulle en Automobil vara försedd med ett "... särskilt ordningsnummer, hvilket, jämte en gemensam, länet betecknande bokstaf, utgör automobilens igenkänningsmärke". I Stockholm registrerades A 1 på kronprinsen, i Göteborg O 1 på konsul H. Grebst och i Malmö M 1 på byggmästare Frans Andersson. Fram till 1972/1973 bestod svenska registreringsnummer av en länsbokstav för det län där fordonet hör hemma följt av en till fem siffror, med undantag av Stockholms stad som hade A och Stockholms län som hade B (Stockholms stad ingick inte i Stockholms län förrän 1968 utan lydde under Överståthållarämbetet). Om ett län hade fler än 99999 inregistrerade fordon utökades länsbokstaven med ett A och i förekommande fall med ett B. Numret 1 var i många län reserverat för landshövdingens fordon, med undantag för Stockholms stad där A 1 var kungens fordon. Systemet byggde på att varje län höll ett register över samtliga fordon i länet. Skyltarna var vita med svart text. Under lång tid tillverkade bilägarna dem själva genom att köpa en plåt och siffror som fästes på plåten. (källa)
  4. Mitsubishi Galant är en mellanklassbil som tillverkats i 9 generationer. den första generationen kom 1969 och var bakhjulsdriven. Den första framhjulsdrivna Galanten var generation 5 som kom 1984. Den 6:e generationen kom 1987 och blev årets bil i Japan, från och med 1988 tävlade Mitsubishi i rally VM med Galant VR4 till 1992 då Mitsubishi istället började köra rally med de klassiska Mitsubishi Lancer Evolution modellerna. Galant VR4 har turbo och fyrhjulsdrift och finns i generation 6,7 och 8, generation 6 hade även fyrhjulsstyrning på VR4. Galant blev årets bil bland nöjda svenska bilägare 90, 91 och 92. (källa)
  5. Spelarna slår med tärning och vandrar runt spelplanen. I nyare versioner slår bilägare med två tärningar. Handel med tomter, aktier och obligationer får endast ske om spelaren befinner sig inne i banken eller i bankfilialen ute på spelplanen. Endast en aktie och en tomt får inhandlas åt gången och om spelaren står i tur att slå, obligation kan man köpa på sista rutan innan man går ut ur banken. Man får fortsätta köpa aktier eller tomter så länge som man är i banken. Handeln och spelets händelser styrs av korten "Börstips" respektive "Finanstidningen" som anger nya bestämmelser, antingen för alla eller bara den enskilde spelaren. Finanstidningen gäller vanligtvis gäller tills vidare och ligger uppe för att beskriva situationen på den finansiella marknaden. En spelare plockar upp en ny Finanstidning eller ett Börstips om han/hon hamnar på en ruta eller får ett kort som anbefaller det. Byggnation får endast göras på två av planens rutor. (källa)
  6. Carl-Gunnar Wingård - Adolf, bilägare. (källa)
  7. När Saab 99 presenterades 1967 reducerades Saab 96:s betydelse som bästsäljare, men på grund av sitt lägre pris och popularitet hos bilägare såldes den ändå. Saab 96 tillverkades ända fram till 1980, som ett komplement till de större och modernare Saab 99 och Saab 900. De sista årsmodellerna av Saab 96 byggdes i finländska Nystad, dit en del av tillverkningen flyttades 1969). Det sista året tillverkades ett jubileumsutförande i 300 exemplar med akvamarinblå metalliclack, krokekrade Ronal lättmetallfälgar, blå plyschklädsel och bakrutejalusi. Den sista Saab 96:an rullade av bandet i Nystad våren 1980, vilken hämtades av rallyföraren Eric Carlsson som direkt körde denna till Saabs bilmuseum i Trollhättan. (källa)
  8. Under 1950- och 1960-talen ökade bilinnehavet kraftigt i Sverige och en långsam järnväg med låg turtäthet var inte lika attraktiv för en bilägare. Därmed gick passagerarantalet ner. (källa)
  9. Modellen kan inte kallas bensinsnål, i synnerhet inte i kombination med den gamla automatlådan – som var 3-stegad. Många bilägare bytte därför till manuell växellåda lite senare under bilens livscykel, bränsleåtgången kunde då sjunka med 0,4-0,5 liter/mil. Detta gäller också föregångaren typ 164. En del bilar fick även motorn utbytt mot B21 eller B23, både för att få ner bränsleförbrukningen och för att originalmotorn ofta drabbades av nedslitna kamaxlar och sjunkna cylinderfoder. (källa)
  10. Öhrlund föddes 1957 i Stockholm som son till en överstelöjtnant på F17 och en lärare. Under ett studiebesök på Svenska Dagbladet i tonåren bestämde han sig för att bli journalist. Han började sin journalistiska bana som praktikant på Vi bilägare.. Under 1980-talet var han journalist och nakenfotograf på herrtidningarna FIB aktuellt, Aktuell Rapport och Cats. Han var även redaktör för den kortlivade tjejtidningen Cindy, vilken utgavs av porrförlaget Tre-Mag (1982–1983). Hans fortsatta karriär var framför allt som kriminaljournalist. Hans artiklar och fotografier har publicerats i 150 tidskrifter i 20 länder.. Bland annat har han varit utrikeskorrespondent i Hollywood under två år. i Sverige har han bland annat varit översättare från danska (Jönke - mitt liv av Jörn Jönke Nielsen) och från 1996 flera dokumentärböcker. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.