Blomningstid Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder blomningstid, varianter, uttal och böjningar av blomningstid

Blomningstid synonym, annat ord för blomningstid, vad betyder blomningstid, förklaring, uttal och böjningar av blomningstid.

Vad betyder och hur uttalas blomningstid

Blomningstid uttalas blom|nings|tid och är ett substantiv.

Ordformer av blomningstid

Singular

blomningstid
obestämd grundform
blomningstids
obestämd genitiv
blomningstiden
bestämd grundform
blomningstidens
bestämd genitiv

Plural

blomningstider
obestämd grundform
blomningstiders
obestämd genitiv
blomningstiderna
bestämd grundform
blomningstidernas
bestämd genitiv

Blomningstid är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet blomningstid

  1. var. radicans - blir inte över 60 cm hög. Den har lång blomningstid. Vildväxande i Japan. Den betraktas ofta som en kultivar. (källa)
  2. Flerårig ört med uppstigande till upprätt växtsätt med plattad och vingkantad stjälk, till 40 cm. Bladen är grågröna och parbladiga med 2-4 bladpar, småbladen är långsmala och saknar klänge. Blommor i fåblommiga klasar. Kronan rosa till blekt rödvioletta med mörkare ådringar och växlar vanligen färg under blomningen, från mer rosa till violett. Frukten är en balja, kal och svart. Blomningstid: maj-juni. (källa)
  3. Karta över blomningstid i Norden. (källa)
  4. Majalis kan härledas från det latinska namnet för månaden maj, Majus, med syftning på liljekonvaljens blomningstid. (källa)
  5. Som ogräs är den ganska harmlös eftersom den är liten och har svag, ettårig rot. Liksom andra ettåriga örter producerar den stora mängder frön med hög grobarhet. Därför kan det bli ganska mycket av den. Den är ovanligt härdig mot kyla och har lång blomningstid. Det är vanligt att den blommar så långt fram som i november och vid varmt väder blommar den hela vintern. Till och med de plantor som gror på hösten hinner med att blomma och få en del frukter mogna. Höstgroddplantorna övervintrar. Hos denna art är alla korgens blomkronor rörformiga. (källa)
  6. Krutbrännare (Neotinea ustulata, tidigare Orchis ustulata) är en orkidéart med ganska små blommor. Sporren är kort och säckformig. De outslagna blommornas svartröda färg ger axets topp ett brunsvett utseende, därav denna växts folknamn, som redan av Linné omnämnes från Öland. Andra liktydiga namn är svett nyckelblomster och brandnyckelblomster. Arten har ungefär samma utbredning och blomningstid som johannesnycklar. (källa)
  7. Luktärten är en ettårig, luden, klättrande ört. Stjälkarna är vingkantade och blir omkring 2–3,5 meter, de är rikt förgrenade. Blad parbladig med ett bladpar och ett grenigt klänge. Småbladen blir 2–6 cm långa, 7–30 mm breda, elliptiska till avlångt äggrunda. Stipler 1,5–2,5 cm långa. Blommorna sitter 2–5 i klasar på blomstjälkar i bladvecken och är purpurfärgade hos vilda populationer. I odling finns en rad olika färger och färgkombinationer, från vitt till nästan svart. Ofta förekommer tvåfärgade blommor. De är starkt doftande. Arten har lång blomningstid. (källa)
  8. I mitten av 1970-talet hade Forsman även börjat skriva sångtexter. Den första var texten var till Lasse Holms låt Minns dej som du var, vilken bland annat blev en framgång framförd av Mats Rådberg. Mellan 1981 och 2013 har 38 av hennes texter tävlat i den svenska Melodifestivalen, varav tre (Bra vibrationer (1985), Se på mig (1995) och Kärleken är (1998)) har vunnit. Hon har även skrivit texten till en psalm, Blomningstid (nr 943 i "Psalmer i 2000-talet"), samt två barnböcker. (källa)
  9. Som trädgårdsväxt finns otaliga och för varje år allt fler varianter, enligt en källa 1300 stycken, förmodligen fler. Arterna skiljer sig åt vad gäller storlek, blomfärg, och blomningstid, men de flesta blommar under tidig försommar. (källa)
  10. Släktnamnet Jacobaea anspelar på växtens blomningstid vid jakobsmäss (den 25 juli). Artepitetet betyder vanlig. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.