Boerkriget Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder boerkriget, varianter, uttal och böjningar av boerkriget

Boerkriget synonym, annat ord för boerkriget, vad betyder boerkriget, förklaring, uttal och böjningar av boerkriget.

Vad betyder och hur uttalas boerkriget

Boerkriget uttalas boer|krig|et och är ett substantiv bestämd form.

Ordformer av boerkriget

Singular

boerkriget
bestämd grundform
boerkrigets
bestämd genitiv

Boerkriget är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet boerkriget

  1. Internerade i de nordamerikanska, brittiska och svenska lägren berövades sin frihet men de utsattes inte för terror och slavarbete. Karaktäristiskt för koncentrationslägren var annars att de som regel saknade lag och ordning, ett undantagstillstånd därinne normaliserades. Dödligheten i de olika lägren varierar kraftigt, i det andra boerkrigets läger avled 25 % av de fängslade i sjukdomar som bröt ut på grund av de dåliga hygieniska förhållandena. I många fall flyter dödligheten över till förintelsenivån, även om fångarna inte avrättas, dör de av svält, hårt arbete och sjukdomar, så som skedde i Nazitysklands och Sovjetunionens läger. (källa)
  2. I modern tid började pansarfordonens historia tiden strax innan första världskriget. Bepansrade och beväpnade tåg (pansartåg) användes av britterna under boerkriget och under samma period konstruerades de första pansarbilarna som ofta var vanliga bilar och lastbilar som bepansrats och beväpnats med en kulspruta eller lätt kanon. (källa)
  3. I det andra boerkriget användes hatten av kanadensiska styrkor som sattes in av det brittiska imperiet. (källa)
  4. Boerna utbredde sig småningom allt längre inåt landet, i synnerhet genom att de väpnade flyttningståg (treks, av holländska trekken, dra, flytta), som påbörjades redan under det nederländska väldets tid, vann ny fart, sedan britterna blivit herrar i Sydafrika (1795 och definitivt 1814), samt på grund av boerfolkets missnöje med den brittiska koloniförvaltningen mot slutet av 1830-talet tog form av en verklig utvandring till norra Natal och länderna bortom Oranje- och Vaalfloderna. På detta sätt kom boerfolket att bosätta sig utom i Kapkolonin, där de utgjort det förhärskande befolkningselementet i kolonins västra del, även i Oranjelandskolonin och Transvaal samt i en mindre del av norra Natal. De utvandrade boerna sammanslöt sig småningom till egna samhällen, de tidvis av Storbritannien oberoende Oranjefristaten och Sydafrikanska republiken jämte några kortlivade mindre republiker, men efter det stora andra boerkriget 1899-1902 tvingades de igen underkasta sig brittiska kronans övervälde. (källa)
  5. Första boerkriget 1880–1881, även kallat Transvaalkriget. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.