Bokmarknad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bokmarknad, varianter, uttal och böjningar av bokmarknad

Bokmarknad synonym, annat ord för bokmarknad, vad betyder bokmarknad, förklaring, uttal och böjningar av bokmarknad.

Vad betyder och hur uttalas bokmarknad

Bokmarknad uttalas bok|mark|nad och är ett substantiv.

Ordformer av bokmarknad

Singular

bokmarknad
obestämd grundform
bokmarknads
obestämd genitiv
bokmarknaden
bestämd grundform
bokmarknadens
bestämd genitiv

Plural

bokmarknader
obestämd grundform
bokmarknaders
obestämd genitiv
bokmarknaderna
bestämd grundform
bokmarknadernas
bestämd genitiv

Bokmarknad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet bokmarknad

  1. Marie Heinekenplein ("Marie Heinekenstorget") är ett torg i Amsterdam, mer känt som Heinekenplein. Det cirkelformade torget används för olika evenemang, såsom bokmarknader och utomhusbio. (källa)
  2. En ny typ av begagnad bokmarknad växer fram utomlands, främst i USA. Det är nätbaserade bokförsäljare utan egna böcker, som köper in böcker först då de får beställningar. Dessa säljare fungerar ungefär som börsmäklare och läser bok- och auktionslistor med aktuella priser, och gör en vinst i utrymmet mellan köpare och säljare av efterfrågade böcker. (källa)
  3. Denna roman hör till de mera fängslande som de senare åren sett dagen på svensk bokmarknad. Personerna stå fram skarpa och klara i konturerna, man tvingas att taga ställning till dem och man följer deras förehavanden med både nyfikenhet och intresse. //Sydsvenska Dagbladet. (källa)
  4. En bokmässa är en mässa med inriktning på bokmarknaden, för till exempel förlag, agenter, bokhandel, bibliotek, författare, journalister och läsare. Handel med utgivningsrättigheter är en central del i verksamheten, och inte minst mässans roll som informationskanal. (källa)
  5. Söderströms allmänna utgivning, som ända fram till 1990-talet mest utgjorts av lyrik, essäer och självbiografier började så småningom få ett allt vitalare tillskott av litterärt högtstående läsromaner av bland annat Ulla-Lena Lundberg, Monika Fagerholm, Kjell Westö, Lars Sund, Mikaela Sundström, Zinaida Lindén. Och romanvågen fortsätter. Trots den relativt sett begränsade finlandssvenska bokmarknaden finns det anledning till optimism, främst tack vare det stora skrivintresset som råder på svenska i Finland. Flera av Söderströms författare har också finska eller rikssvenska förlag, och nya kanaler för distribution av finlandssvenska böcker till Sverige utvecklas för närvarande. Förlaget importerar också ca 80 titlar ur den svenska eller utländska litteraturen, och har dem med i den årliga finlandssvenska bokkatalogen. (källa)
  6. Krisen för kvalitetsutgivning kan beskrivas med statistik över bokmarknaden. Under sista hälften av 50‑talet utgavs i genomsnitt 396 skönlitterära verk av svenska författare. Till sista hälften av 60‑talet steg antalet visserligen till 446, men skönlitteraturens andel av bokutgivningen sjönk från 31,5 procent 1945 till 17,2 procent 1972. Den nya pocketboktekniken användes till en början mest för utgivning av skönlitteratur: 1960 kom 58 skönlitterära pocketböcker mot 29 facklitterära pocketböcker. Men pocketboksexplosionen gynnade snart facklitteraturen: 1969 utkom 441 facklitterära pocketar mot 217 skönllitterära. Pocketsuccéer som Göran Palms Indoktrineringen i Sverige underströk en trend där facklitteratur i pocketupplaga överskuggade romaner och diktning. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.