Bosättningsaffär Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bosättningsaffär, varianter, uttal och böjningar av bosättningsaffär

Bosättningsaffär synonym, annat ord för bosättningsaffär, vad betyder bosättningsaffär, förklaring, uttal och böjningar av bosättningsaffär.

Vad betyder och hur uttalas bosättningsaffär

Bosättningsaffär uttalas bo|sätt|nings|af|fär och är ett substantiv.

Ordformer av bosättningsaffär

Singular

bosättningsaffär
obestämd grundform
bosättningsaffärs
obestämd genitiv
bosättningsaffären
bestämd grundform
bosättningsaffärens
bestämd genitiv

Plural

bosättningsaffärer
obestämd grundform
bosättningsaffärers
obestämd genitiv
bosättningsaffärerna
bestämd grundform
bosättningsaffärernas
bestämd genitiv

Bosättningsaffär är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet bosättningsaffär

  1. Leon. Sandberg Bosättningsaffär är ett svenskt familjeföretag i Nora, vilket drivits i samma familj sedan 1859. (källa)
  2. Karl Lundberg var son till Karl Magnus Lundberg, som drev en garnhandel i Nyköping. Senare öppnades en filial i Stockholm och 1868 flyttade familjen dit. Karl Lundberg genomgick 1870-1871 Frans Schartaus Handelsinstitut. 1874 avled fadern och modern kom att överta rollen som innehavare av rollen som affärsinnehavare även om Karl kom att arbeta där. 1881 tog han dock formellt över firma K M Lundberg. Lundberg sysslade då med engrossförsäljning och egen tillverkning av trikåvaror. Från 1880-talet öppnade Lundberg en bosättningsaffär vid Storkyrkobrinken i Gamla stan, och startade senare även filialer på Drottninggatan och vid Stureplan. Lundberg hörde till de första att införa fasta priser utan prutmån i sina affärer. (källa)
  3. Karl Birger Femling föddes i Klättorp som son till garvaren Olof Petersson och hans hustru Emma. Han startade och ledde bland annat Hemslöjdsförbundets Engrosförsäljning och blev med åren en känd profil i arbetet att sälja och sprida genuin svensk hemslöjd både i och utanför Sverige. K B Femling var något av en tusenkonstnär. På 40-talet drev han Herbabarerna i Stockholm, fyra till antalet, och på 50-talet hade han C Otto Gahms bosättningsaffär på Söder, stadens äldsta inom branschen. Femling var initiativtagare till insamlingen som möjliggjorde Dackemonumentet i Vissefjärda och han var själv högtidstalare vid invigningen. (källa)
  4. Gertrud Månsson var dotter till järnarbetaren Johannes Månsson och Charlotta Christina Lindqvist. Hon var vid elva års ålder tvungen att sluta skolan för att försörja sig som tjänsteflicka. Hon var dock intresserad av politik redan tidigt, utbildade sig själv och betecknades som autodidakt. Hon var sedan 1896 bosatt i Gustav Vasa församling i Stockholm, där hon 1898 öppnade en lysolje- och bosättningsaffär i Vasastaden. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.