Boutredning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder boutredning, varianter, uttal och böjningar av boutredning

Boutredning synonym, annat ord för boutredning, vad betyder boutredning, förklaring, uttal och böjningar av boutredning.

Vad betyder och hur uttalas boutredning

Boutredning uttalas bo|ut|red|ning och är ett substantiv.

Ordformer av boutredning

Singular

boutredning
obestämd grundform
boutrednings
obestämd genitiv
boutredningen
bestämd grundform
boutredningens
bestämd genitiv

Plural

boutredningar
obestämd grundform
boutredningars
obestämd genitiv
boutredningarna
bestämd grundform
boutredningarnas
bestämd genitiv

Boutredning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet boutredning

  1. Begravningsentreprenör är en person som arbetar på en begravningsbyrå. I arbetet ingår att hämta avlidna människor, svepa, eventuellt balsamering, kistlägga, ta emot sörjande anhöriga, ordna begravningar och viss familjerätt vid boutredningar. I utbildningen, som tidigare skedde på begravningsbyråerna, ingår såväl juridik som psykologi. I Sverige har det funnits högskoleutbildning för begravningsentreprenörer sedan 2008. Yrket kräver intresse för service och förmåga att möta olika kulturers seder och traditioner. (källa)
  2. Mot någon delägares bestridande får skifte ej ske innan bouppteckning har förrättats och alla kända skulder har betalts. Skall legat eller ändamålsbestämmelse fullgöras av oskiftat bo, får skifte ej mot delägares bestridande äga rum innan förordnandet har verkställts. Står boet under förvaltning av boutredningsman eller testamentsexekutor, får skifte inte ske innan denne har anmält att boutredningen har slutförts. (källa)
  3. När domaren skall bilda sig en uppfattning angående de faktiska förhållanden, av vilka målets utgång är beroende, är han väsentligen hänvisad att stödja sig på utsagor av personer, som hörts i rättegången – av parten själv eller av tredje person. För att stärka viljan att tala sanning och därigenom också utsagans tillförlitlighet används ed, vilken här förekommer under två former: vittnesed och tolked. Utöver eden finns även sakkunnigförsäkran och sanningsförsäkran vilka används av sakkunniga respektive i tvistemål. I vissa, i lagen särskilt angivna, situationer används edgången i tvistemål som rör boutredning och konkurser. Dessa edgångssammanträden går ut på att någon till boet närstående, i familjemål bouppgivaren, kallas att under ed redovisa boets samtliga tillgångar och skulder såsom de är kända för den under ed uppgivande parten. (källa)
  4. Vid mantalsskrivningen 1676 upptas en Hans Danto bosatt på Mariaberget och en Hans Tanto som arrendator i kvarteret Mullvaden på västra Södermalm. Hans Danto och Hans Tanto redovisas som två individer – men skulle också kunna vara samma person. En Barbro Florentina Tanto avled år 1726 och i boutredningen omnämns svärdfejaren Hans Tanto som änkling. Svärdfejaren Hans Tanto dog 1732. Om det är samme man som den Hans Tanto som omnämns på 1660-talet så skulle han i så fall vara i nittioårsåldern. Mer sannolikt är att han är en son med samma namn. Hans Tanto sålde redan år 1669 området till den välbärgade räntmästaren Börje Olofsson Cronberg. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.