Brandkårshus Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder brandkårshus, varianter, uttal och böjningar av brandkårshus

Brandkårshus synonym, annat ord för brandkårshus, vad betyder brandkårshus, förklaring, uttal och böjningar av brandkårshus.

Vad betyder och hur uttalas brandkårshus

Brandkårshus uttalas brand|kårs|hus och är ett substantiv.

Brandkårshus betyder:

Ordformer av brandkårshus

Singular

brandkårshus
obestämd grundform
brandkårshus
obestämd genitiv
brandkårshuset
bestämd grundform
brandkårshusets
bestämd genitiv

Plural

brandkårshus
obestämd grundform
brandkårshus
obestämd genitiv
brandkårshusen
bestämd grundform
brandkårshusens
bestämd genitiv

Brandkårshus är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet brandkårshus

  1. Andra sevärdheter är Galleri Hartwich i gamla brandkårshuset, bärnstensmuseet med tillhörande verkstad, liksom den protestantiska "Gnadenkirche". Bärnstensmuseet finns sedan 1999 och är det enda bärnstensmuseet på Rügen. (källa)
  2. Under 1700-talet nådde ryktet om de mellaneuropeiska fastlagstraditionerna Finland, men efter år 1809 började fastlagen firas storstilat i det nya ryska storfurstendömet. Med intryck från S:t Petersburg där fastlagen firades storstilat, och en ny rysk överklass som flyttade till Finland, blev fastlagstisdagen en av årets stora festdagar. På 1830-talet hade firandet vuxit till en hel karnevalvecka som också benämndes "ryska karnevalen". Sällskapstillställningar med dans, musik, samvaro, traktering m.m. ordnades och gränserna mellan det offentliga och privata var flytande. Ofta var tillställningarna förknippade med välgörenhet. I början av 1900-talet hade maskerader också spritt sig till landsbygdens ungdomsförenings- och brandkårshus. (källa)
  3. Hornborg fick läsa vid Polytekniska institutet i Helsingfors på dispens och utexaminerades 1890, vilket gör henne till Finlands, och möjligtvis världens, första kvinnliga arkitekt med akademisk examen. Under sin karriär hade hon ett långt samarbete med Lars Sonck och drev även egen verksamhet. Hon ritade bland annat brandkårshuset i Fredrikshamn, bostadshuset vid Smedsgatan 1 i Helsingfors och Arbetshemmet för barn i samma stad – de två sistnämnda numera rivna. (källa)
  4. Lahtis fick stadsrättigheter år 1905, och redan följande år presenterades det första förslaget till ett stadshus. Staden var en trähusstad med 4 000 invånare och behövde ett brandkårshus. Byggnadsbeslutet fattades först år 1910 och en arkitekttävling utlystes samma år. Den vanns av arkitekten Eliel Saarinen. Bygget kostade mer än stadens hela budget. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.