Brandsyn Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder brandsyn, varianter, uttal och böjningar av brandsyn

Brandsyn synonym, annat ord för brandsyn, vad betyder brandsyn, förklaring, uttal och böjningar av brandsyn.

Vad betyder och hur uttalas brandsyn

Brandsyn uttalas brand|syn och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av brandsyn

Singular

brandsyn
obestämd grundform
brandsyns
obestämd genitiv
brandsynen
bestämd grundform
brandsynens
bestämd genitiv

Plural

brandsyner
obestämd grundform
brandsyners
obestämd genitiv
brandsynerna
bestämd grundform
brandsynernas
bestämd genitiv

Brandsyn är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet brandsyn

  1. För Kalmar kom 1830 utförliga bestämmelser om en ny brandordning. De nya bestämmelserna byggde även de på bland annat varsamhet med eld, sotning, brandsyn, bevakning, utrustning och bevakning genom tornvakt och brandvakt. Växjö drabbades av en förödande stadsbrand 1838. Efter det sammanträdde Sällskapet ÅM i Kalmar för att diskutera frågan om ett organiserat brandväsende i staden. För att utarbeta ett förslag till frivillig brandkår tillsattes en kommitté. Året efter godkändes förslaget och underställdes länsstyrelsen och Kungl. Maj:t för prövning. ÅM såg därefter till att reglementet effektuerades och en frivillig brandkår startades med 150 medlemmar och bland annat två lättare brandsprutor. Under en stor del av 1800-talet förekom nattpatrullering med brandvakt. (källa)
  2. Alsterdal var från 1954 medarbetare i Arbetet, först som kulturchef och senare bland annat som tillförordnad chefredaktör och andreredaktör. Han blev pressråd i Bonn 1976 och London 1983. Alsterdal behandlade särskilt europeisk politik och kultur. Bland hans verk märks hans biografi över Axel Danielsson, Brandsyn i samhället (1963) och Bildningsresa: mest i väst (1982). (källa)
  3. Byordning är en överenskommelse mellan byamännen i den oskiftade byn, byalaget, angående gärdesgårdar, boskapens släppande på bete, tiden för sådd och skörd, brandsyn, väglagning, tiggeri och dylikt. (källa)
  4. I byggnaden för Jakobsbergs säteri är Jakobsbergs folkhögskola inhyst sedan 1919. Gårdsplatsen med huvudbyggnaden och flyglar inköptes då av fil dr Karl Petander och han startade samma år Jakobsbergs folkhögskola. De två flygelbyggnaderna byggdes på 1770-talet, enligt sagesmän vid brandsynen. Först uppfördes den södra flygeln, sedan tillkom den norra mittemot. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.