Brasa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder brasa, varianter, uttal och böjningar av brasa

Brasa synonym, annat ord för brasa, vad betyder brasa, förklaring, uttal och böjningar av brasa.

Synonymer till brasa

Vad betyder och hur uttalas brasa

Brasa uttalas brasa och är ett substantiv -n brasor.

Ordformer av brasa

Singular

brasa
obestämd grundform
brasas
obestämd genitiv
brasan
bestämd grundform
brasans
bestämd genitiv

Plural

brasor
obestämd grundform
brasors
obestämd genitiv
brasorna
bestämd grundform
brasornas
bestämd genitiv

Brasa är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Brasa på Engelska

  • bonfire, fire - stove, light a fire

Hur används ordet brasa

  1. Smeten är väldigt enkel att göra. Till en liter vatten tar man mjöl och salt efter behag. Konsistensen blir som pannkakssmet. Låt sedan smeten svälla. Hitta en gjutjärnspanna med raka kanter som du sätter på värme, spis men helst över öppen brasa. Lägg i så pass mycket ister (finns i matvaruhandeln) i pannan så att du får ett ungefär en centimeter tjock lager. Lägg i lite tärnat fläsk och bryn på. Häll sedan på smeten så att det precis täcker fläsktärningarna. Efter ett litet tag så kan man skrapa lite lätt med en stekspade runt kanterna och då ska kolbullen flyta upp till ytan. Kolbullen blir nu friterad runt om. Om man vill så kan man vända på den. När den är klar så kommer den att ha en vacker guldbrun frasig yta samt mjuk invändigt. Anledningen till att man har ister är det mest historiskt korrekta. I modern tid har man prövat både smör och olja. Smöret klarar inte den höga temperaturen vid fritering och oljan ger en konstig bismak på kolbullen. (källa)
  2. Förkolnad lind, som kan hämtas ur en nedbrunnen brasa, kan användas som ritkol. (källa)
  3. I början av tändningen av elden skall man använda torra kvistar och grenar från träd som står upp. Träd som ligger på marken är ofta murkna och olämpliga att elda med. Växande träd och grenar innehåller också mycket vatten och är också olämpliga. När man sedan har fått upp fyr på brasan kan man lägga på lite större vedträn, nu kan de även vara lite färskare och torkar även om de är lite fuktiga. Hårda träslag som till exempel bok, alm, ask, lönn och ek, brinner mycket bra och ger ifrån sig mycket värme och glöder länge. Mjuka träslag brinner fort och sprätter glöd. Man skall komma ihåg att fuktig ved kan vara bra ibland, eftersom det blir mycket rök när man eldar fuktig ved så kommer mygg, knott och flugor att försvinna. (källa)
  4. Utöver smaksättning av diverse födoämnen, har toppsocker används för hemmatillverkning av punsch. En sockertopp sätts därvid över ett kärl, som hålles varmt. Traditionellt görs det framför en öppen spis med en rejäl brasa, vilket ger den nödvändiga värmen. Arrak hälles över sockertoppen, och det nedrunna öses gång på gång över sockertoppen, tills det nedrunna fått angenäm styrka och smak. (källa)
  5. Brasa (djur) – ett släkte av insekter. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.