Bredbar Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bredbar, varianter, uttal och böjningar av bredbar

Bredbar synonym, annat ord för bredbar, vad betyder bredbar, förklaring, uttal och böjningar av bredbar.

Vad betyder och hur uttalas bredbar

Bredbar uttalas bred|bar och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av bredbar

Böjning (i positiv) bredbar en ~ + subst. bredbart ett ~ + subst. bredbara den/det/de ~ + subst.

Bredbar är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Bredbar på Engelska

  • easy-to-spread, spreadable - which can be spread

Hur används ordet bredbar

  1. Leverkorv är ett smörgåspålägg som främst består av svinlever och fett. Andra ingredienser som leverkorv kan innehålla är bacon och andra köttsorter samt kryddor som till exempel mejram och timjan. Korven är mjuk och bredbar och finns att köpa i de flesta livsmedelsbutikerna. (källa)
  2. Leverpastej är en pastej som innehåller lever. Den leverpastej som produceras för försäljning är normalt gjord på grislever och fett fläsk. Leverpastej kan också göras på nötlever. Den kan vara tryfferad, kokt eller ugnsbakad. Det finns skivbar och bredbar med olika fetthalt, kryddning och smaksättning. Leverpastej används främst som smörgåspålägg, men kan även användas som exempelvis fyllning mellan köttskivor. En leverpastejsmörgås toppas ofta med skivad färsk eller inlagd gurka, alternativt skivade inlagda rödbetor. Leverpastej är främst vanlig i norra och östra Europa. (källa)
  3. Mjukost - en bredbar mejeriprodukt tillverkad av mald hårdost och smältsalter, se smältost. (källa)
  4. I Frankrike och Belgien är det vanligt att man dricker starkt kaffe eller varm choklad och äter en skuren baguette med smör och söta pålägg som sylt och bredbar choklad. Brioche eller en croissant förekommer också, men främst på helgerna eller vid festliga tillfällen. Det är även vanligt med apelsin- eller grapejuice. Typiskt för en traditionell frukost är att den är enkel. Detta sägs bero på att man i dessa länder traditionellt prioriterat lunchen som dagens huvudmåltid, en måltid som kunde bestå av flera rätter. På senare tid har det blivit vanligt med andra frukosträtter som yoghurt, fruktkompott och fromage blanc. (källa)
  5. Smältost, även kallad mjukost, är en bredbar mejeriprodukt tillverkad av mald hårdost och smältsalter, som eventuellt smaksatts med exempelvis skaldjur, skinka, rökt renkött eller svamp. Produkten säljs i tub eller ask. Smältost är en mager produkt och kan användas som smörgåspålägg men även i matlagning. (källa)
  6. Getmese är gjord på getvassle som är en restprodukt av ystningen till getost. Mesen har en ungefärlig fetthalt på 3 %. Getmesen formas antingen till stora block eller rörs lagom mjuk och fylls i askar till en bredbar variant. Färgen kan variera från ljust gulbrun till mörkt kolabrun och beror på koktidens längd. Ju kortare koktid, desto ljusare mese. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.