Broförbindelse Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder broförbindelse, varianter, uttal och böjningar av broförbindelse

Broförbindelse synonym, annat ord för broförbindelse, vad betyder broförbindelse, förklaring, uttal och böjningar av broförbindelse.

Vad betyder och hur uttalas broförbindelse

Broförbindelse uttalas bro|för|bind|else och är ett substantiv.

Ordformer av broförbindelse

Singular

broförbindelse
obestämd grundform
broförbindelses
obestämd genitiv
broförbindelsen
bestämd grundform
broförbindelsens
bestämd genitiv

Plural

broförbindelser
obestämd grundform
broförbindelsers
obestämd genitiv
broförbindelserna
bestämd grundform
broförbindelsernas
bestämd genitiv

Broförbindelse är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet broförbindelse

  1. I sjön finns numera ett flertal broförbindelser, bland annat Sirköbron uppförd i mitten av 1800-talet mellan Hössöhalvön och Sirkön samt bron vid Torne, invigd 1884. Ön Kläcklinge har två broförbindelser, den norra också byggd på 1850-talet och den södra genom AK-arbeten under slutet av 1930-talet och början av 1940-talet. Broförbindelse finns också mellan Sirkön och Vemboö, båda öarna i Urshults socken. Den senast tillkomna broförbindelsen går till Borgön. (källa)
  2. Innan en fast broförbindelse skapades mellan Djurönästes södra udde och fastlandet, fanns sedan 1865 en ångbåtslinje mellan Djurö-Vindö och Stockholm som drevs av Sandhamnsbolaget. År 1938 öppnade en cirka 1,3 kilometer lång färjeförbindelse för fordon mellan Ramsmora och Talludden på Djurönäset. Färjan tog endast åtta bilar och restiden var cirka tio minuter. År 1954 kom ytterligare en bilfärja i drift och på slutet fanns till och med tre. (källa)
  3. Majoriteten av Longueuils invånare pendlar till sina arbetsplatser i Montréal. Saint Lawrenceflodens bredd har gjort broförbindelser mellan stadskärnan och förorten dyra, och dagens förbindelser, fyra bilbroarna och en biltunnel, bildar en flaskhals som varje dag orsakar trafikköer. Longueuil förbinds också med stadskärnan med tunnelbana, buss och pendeltåg. (källa)
  4. Kaskö, som fick stadsrättigher av Gustav III år 1785, är Finlands minsta stad. Kaskö, som har en god och sedan gammalt känd naturlig hamn, är belägen på en ö med två broförbindelser till fastlandet. Det finns också järnvägsförbindelse till stambanan vid Seinäjoki, men numera bedrivs endast godstrafik. Under 1980-talet bedrevs passagerar- och godstrafik mellan sjöfartsstäderna Kaskö och Gävle, KG-Line. År 2004 undersöktes förutsättningarna för en reguljär färjeförbindelse mellan Härnösand och Kaskö. (källa)
  5. Det Händer är ett evenemangs- och nöjesmagasin som ges ut ungefär varannan vecka med en samlad årsupplaga på 966 000 exemplar. Tidningen delas ut gratis till ett drygt tusental distributionspunkter som köpcentra, turistbyråer, broförbindelser, flygplatser, hotell, restauranger, färjelägen, teatrar, biljettkontor och turistmål. (källa)
  6. Broavgift tas ut på Öresundsförbindelsen och Stora Bältbron. Det danska systemet för för elektronisk betalning i automatiska betalstationer, Brobizz utvecklas och förvaltas av Brobizz A/S, ett helägt dotterbolag till Sund och Bælt Holding A/S. Både A/S Storebælt, ägare av Stora Bältbron, och A/S Øresund som äger Öresundsbrokonsortiet, tillsammans med svenska staten genom Svedab (Svensk-Danska Broförbindelsen Svedab Aktiebolag) är också helägda dotterbolag till Sund och Bælt Holding A/S. (källa)
  7. Liljeholmens Tryckeri (1880), låg ursprungligen på Stora Katrinebergs ägor, nära dåvarande flottbrons brofäste. Till tryckeriets kunder hörde bland annat Liljeholmens företagare. När den första fasta broförbindelsen planerades kring 1910 tvingades tryckeriet flytta till lokaler till spårvägarnas vagnhallarna vid Brännkyrkagatan / Ringvägen. 1923 flyttade Liljeholmens Tryckeri till Hornsgatan 145 och 1936 till sin sista adress på Brännkyrkagatan 27, där verksamheten fanns kvar till slutet av 1990-talet. (källa)
  8. Hisingsbron eller Kvillebäcksbron, var en svängbro mellan Hisingen och Göteborgs centrum. Den räknas som den första broförbindelsen mellan Hisingen och fastlandet. Bron var 175 meter lång och hade en järnvikt på 140 ton. Hisingsbron var en järnkonstruktion, uppburen av 60 stycken järnpelare, och tillverkad vid Eriksbergs Mekaniska Verkstad, på uppdrag av Qvillebäckens Broaktiebolag. Hisingsbron invigdes av landshövding Albert Ehrensvärd d.ä. den 1 december 1874. (källa)
  9. "Adelcrantzes bro", som den kom att kallas efter den som ställde förslaget (friherren och arkitekten Carl Fredrik Adelcrantz), var byggd på 32 stenkistor och gick att öppna för segeltrafiken. 1987 firades Kungens väg 200 år, det var den 19 augusti 1787 som Gustav III invigde Drottningholmsvägen genom centrala Bromma. Vägen med tillhörande broar går ungefär i öst-västlig riktning, vilket kartan från 1829 visar. Kartan ingick som bilaga till Carl Gustaf af Forsells bok Beskrifning Öfver Bromma Socken År 1825. Med tillägg 1843. Tidsskillnaden mellan 1787 och 1829 spelar i detta fall ingen roll, eftersom ingenting väsentligt inträffade med vägen eller dess omgivningar under de första 42 åren. Bron över Nockebysundet var Adelcrantz' speciella skötebarn, enligt Rolf Gezelius i Brommaboken 1987. Gustav III önskade bättre förbindelser att färdas från Stockholms slott till Drottningholm och på hans initiativ byggdes tre nya broar. Gustav såg även till att den långa besvärliga färdvägen från Stockholm till Lovön förbättrades. Det var ett omfattande infrastrukturprojekt som även innefattade flera brobyggen. Adelcrantz hade stort inflytande på utformningen av hela väg- och broförbindelsen mellan Stockholm och Drottningholm. Han lyckades övertyga kungen om att undvika en flottbro och istället bygga en betydligt dyrare, fast bro, som vilade på stenkistor. Adelcrantz skulle lösa problemen och år 1780 hade han sitt förslag klart. (källa)
  10. 1991 träffades den första överenskommelsen om en tågförbindelse genom Malmö med anslutning till den kommande Öresundsförbindelsen. 1995 fick Svedab AB (Svensk-Danska Broförbindelsen) i uppdrag att utreda teknik och kostnader för olika alternativ. 1998, när Citytunnelkonsortiet bildats, startade projekteringen av den så kallade tunnellösningen. Byggnationen påbörjades i mars 2005. Den officiella invigningen av Citytunneln hölls lördagen den 11 december 2010 och den nya tågförbindelsen togs i reguljär drift natten mot den 12 december. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.