Broslagning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder broslagning, varianter, uttal och böjningar av broslagning

Broslagning synonym, annat ord för broslagning, vad betyder broslagning, förklaring, uttal och böjningar av broslagning.

Vad betyder och hur uttalas broslagning

Broslagning uttalas bro|slag|ning och är ett substantiv.

Ordformer av broslagning

Singular

broslagning
obestämd grundform
broslagnings
obestämd genitiv
broslagningen
bestämd grundform
broslagningens
bestämd genitiv

Plural

broslagningar
obestämd grundform
broslagningars
obestämd genitiv
broslagningarna
bestämd grundform
broslagningarnas
bestämd genitiv

Broslagning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet broslagning

  1. På morgonen den 30 januari upptäckte danskarna svenska förtrupper, bestående av 400 ryttare under befäl av överste Casper Borneman, som red ut mot Tybrind Vig. Med sig hade Borneman 200 avsuttna dragoner som på slädar och kälkar medförde bjälkar, brädor, stegar, tunnor och halm för broslagning över vakar och svag is. Efter upptäckten flyttade danskarna en del förband från Iversnæs till Tybrind Vig och drabbade där samman med svenska spaningsförband. Över hela Fyn ringde kyrkklockorna om att svenskarna var på väg. De svenska soldaterna satte halmstrån i hattarna som kännetecken och utdelade fältropet "Hjälp, Jesus!". (källa)
  2. När förbandet bildades 1902 förlades det till Notviken i västra Luleå. I Notviken förlades soldaterna i hyddor mellan badbryggan och förläggningsbarackerna. Övningar genomfördes i Norr- och Västerbotten. År 1904 genomfördes en längre marsch ner till Skellefteå där broslagning och brosprängning genomfördes vid Kåge. Återresan till Luleå genomfördes på ångaren S.G Hermelin. Den 29 augusti 1904 omlokaliserades förbandet till Boden och förlades till den norra kasernen vid Boden-Karlsborgs artilleriregemente. Den 1 augusti 1908 flyttade förbandet in i ett nyuppfört kasernområde vid Hermelinsgatan i Boden kallat Kårbacken. Förbandet blev kvar på Kårbacken fram till 2006. Dock var bataljonsledningen samlokaliserade med Norrbottens regemente åren 2000–2005. Det ingenjörkompani som organiserades efter att bataljonen avvecklades förlades till en början på Kårbacken, men kom under sommaren 2006 att förläggas till den södra skidlöparkasernen vid Norrbottens regemente. Kvar på Kårbacken är sedan 2006 bland annat lokaler för dykutbildning i Bodens garnison. (källa)
  3. Han studerade styckgjutarkonsten i Norge och Danmark samt begav sig därefter till England, där han bland annat uppfann en egen behandlingsmetod för gjutstyckens temperering. Efter att även med utmärkelse ha tjänat vid holländska armén, där han införde bruket av bleckpontoner för hastig broslagning, kallades han av Ludvig XIV till Frankrike för att utföra vattenledningar och andra ingenjörsarbeten. (källa)
  4. Förbandets planerade kasernetablissemang ritades av Erik Josephson. Dock kom några kaserner aldrig uppföras i Östersund, endast förrådsbyggnader för kåren uppfördes åren 1917–1919. I trakten av Näset vid Indalsälven, omkring 20 km från Östersund, införskaffades mark för en övningsplats för broslagning och dylikt, dock kom denna aldrig att bebyggas. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.