Båtkonstruktör Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder båtkonstruktör, varianter, uttal och böjningar av båtkonstruktör

Båtkonstruktör synonym, annat ord för båtkonstruktör, vad betyder båtkonstruktör, förklaring, uttal och böjningar av båtkonstruktör.

Vad betyder och hur uttalas båtkonstruktör

Båtkonstruktör uttalas båt|kon|strukt|ör och är ett substantiv.

Ordformer av båtkonstruktör

Singular

båtkonstruktör
obestämd grundform
båtkonstruktörs
obestämd genitiv
båtkonstruktören
bestämd grundform
båtkonstruktörens
bestämd genitiv

Plural

båtkonstruktörer
obestämd grundform
båtkonstruktörers
obestämd genitiv
båtkonstruktörerna
bestämd grundform
båtkonstruktörernas
bestämd genitiv

Båtkonstruktör är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet båtkonstruktör

  1. Föreningen är även känt för sin mycket stora flotta av klassiska kölbåtar: 8mR, 6mR, 5,5m och 5m. Hajar, Drakar, A-båtar, Skärgårdskryssare och Folkbåtar är också representerade på HSS. Sällskapets flottilj på omkring 60 klassiker är en av Europas största. HSS är en aktiv samarbetspartner med Scandinavian Classic Yacht Trust SCYT som arrangerar Baltic Classic Masters Cup-regattorna i Sverige och Finland. Dessutom har klubben bl.a. en flottilj av klassiska Sparkman och Stephens-havskryssare i sin hamn. År 1967 initierade HSS H-båtsklassen som ritades av HSS-medlemmen och Finlands mest produktiva båtkonstruktör Hans Groop. Båten var avsedd som en billig tävlande båt som också lämpade sig för långfärdssegling. H-båten är i dag en av världens största entypsklasser med över 5000 byggda exemplar. Av dessa har 950 byggts i Finland. (källa)
  2. C G Pettersson ritade 1929 en mindre båt avsedd för utombordsmotor och Ruben Östlund 1932 en "camping- och fiskebåt för utombordsmotorer". Andra tidiga svenaka båtkonstruktörer av denna båttyp var Olle Enderlein och Lage Eklund. (källa)
  3. Laurinkoster är en variant som togs fram av båtkonstruktören Arvid Laurin. Den skiljer sig från den ursprungliga kosterformen genom att den har mindre bredd samt med valdäck, dvs övergången mellan sida och däck är rundad. (källa)
  4. Fisksätra varv var ett svenskt familjeägt båtvarv i Fisksätra i Nacka kommun, som grundades 1919 av Axel Larsson (död 1966). Det drevs från 1948 av sonen, båtkonstruktören Torild Larsson. (källa)
  5. Från 1910-talet fram till 1950-talet fanns också en livlig varvsindustri för fritidsbåtar i Gröndal. Under 1920- och 1930-talen fanns inte mindre än tre parallella rörelser vid Liljeholmsviken. Janssons Båtvarv och Nya Varvet, som tillverkade både segel- och motorbåtar, hade sin verksamhet vid Gröndalshamnen samt lite längre österut Lövholmsvarvet som förutom sin huvudproduktion av större tonnage även tillverkade Petterssonbåtar. Båtkonstruktören C.G. Pettersson hade kontor vid Lövholmsvägen under 1900-talets början. Av den historiska varvsverksamheten existerar idag bara Träbåtssällskapet Skeppsmyran (TSSM) som driver ett renoveringsvarv för träbåtar och även bevarar den gamla, av Stadsmuseet grönmärkta varvsbyggnaden som är en sista rest av den kåkstad för hantverk som fanns här. Vid Gröndals gamla ångslupsbrygga har Gröndals båtklubb sitt klubbhus och sin småbåtshamn sedan 1923. (källa)
  6. För att kunna k-märkas som fritidsbåt måste en båt ursprungligen vara byggd som fritidsbåt och ha varit sjösatt första gången före 1965. Den måste också ha varit byggd i Sverige, vara ritad av en svensk båtkonstruktör, vara av en vanlig typ i landet eller på något annat sätt ha bevarandevärde just för en svensk k-märkning. Vidare ställs krav på fint och sjövärdigt skick, autenticitet och väldokumenterad historik. (källa)
  7. Ron Holland, född 1947, är en båtkonstruktör och seglare från Nya Zeeland. Han har bland annat konstruerat båttypen 11:Metre och flera framgångsrika havskappseglare. För Nautor ritade han Swan-båtar i storleksordningen 39–44 fot kring 1980, vilka byggdes i sammanlagt drygt 200 exemplar. (källa)
  8. Knud Hjelmberg Reimers, född 20 maj 1906 i Århus, död 4 januari 1987, var en dansk-svensk båtkonstruktör och en av Sveriges främsta segelbåtskonstruktörer. Under 1930- och 40 talen ritade han ett flertal framgångsrika skärgårdskryssare, särskilt i SK 22- och 30-klasserna och under senare år ett stort antal olika båttyper, varav många långfärdsseglare. Bland hans mest kända konstruktioner märks den jättelika SK-75:an Bacchant II från 1936, havskappseglaren Cohoe, med vilken Adlard Coles vann Transatlantic Race 1952, och den stora lustjakten Agneta 1959, som under många år seglades av Giovanni Agnelli. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.