Chefsbefattning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder chefsbefattning, varianter, uttal och böjningar av chefsbefattning

Chefsbefattning synonym, annat ord för chefsbefattning, vad betyder chefsbefattning, förklaring, uttal och böjningar av chefsbefattning.

Vad betyder och hur uttalas chefsbefattning

Chefsbefattning uttalas chefs|be|fatt|ning och är ett substantiv.

Ordformer av chefsbefattning

Singular

chefsbefattning
obestämd grundform
chefsbefattnings
obestämd genitiv
chefsbefattningen
bestämd grundform
chefsbefattningens
bestämd genitiv

Plural

chefsbefattningar
obestämd grundform
chefsbefattningars
obestämd genitiv
chefsbefattningarna
bestämd grundform
chefsbefattningarnas
bestämd genitiv

Chefsbefattning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Chefsbefattning på Engelska

  • Managing position

Hur används ordet chefsbefattning

  1. Överingenjör är en i Sverige numera sällan använd titel på en ingenjör med chefsbefattning, oftast avdelningschef eller driftschef. Titeln har använts såväl i privat sektor som i offentlig sektor i Sverige. I Norge och Finland används titeln överingenjör fortfarande i betydligt högre utsträckning. (källa)
  2. En arbetstagare har avskedats sedan han omkring två månader tidigare omplacerats från en chefsbefattning till ett okvalificerat arbete hos arbetsgivaren. Avskedandet har ansetts lagligen grundat. (källa)
  3. Sekreterare (befattning) – en chefsbefattning i vissa historiska och nutida organisationer. (källa)
  4. För att säkerställa den svenska krigsmaktens behov av hästar grundades under 1600-talet statsstuterier vid Erikssund, Strömsholms slott, Flyinge kungsgård och Ottenby kungsgård. En Stuteriöverstyrelse, som bestod av en ensam beslutande chef, inrättades 1818. Denna befattning var oavlönad till 1909 då en avlönad chefsbefattning inrättades. 1921 ändrades styrelsens organisation till att utgöras av en överdirektör, en byrådirektör samt två fullmäktige vid behandling av vissa frågor. Stuteriöverstyrelsen var underordnad jordbruksdepartementet, hade till uppdrag att följa hästavelns utveckling och leda landets hästväsen, så att försvarets, näringslivets och enskildas behov av hästar blev tillgodosett. Under stuteriöverstyrelsen hörde statens hingstdepåer och ledningen av hästpremieringen. Vid sidan av denna myndighet fanns det en särskild remonteringsstyrelse med ansvar för det militära remonteringsväsendet. Stuteriöverstyrelsen lades ner 1934, dess verksamhet övertogs då av lantbruksstyrelsen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.