Crèmedelacrème Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder crèmedelacrème, varianter, uttal och böjningar av crèmedelacrème

Crèmedelacrème synonym, annat ord för crèmedelacrème, vad betyder crèmedelacrème, förklaring, uttal och böjningar av crèmedelacrème.

Vad betyder och hur uttalas crèmedelacrème

Crèmedelacrème uttalas crème de la crème [krä´m dö la krä´m] och är ett substantiv -n [-en].

Crèmedelacrème betyder:

Ordformer av crèmedelacrème

Singular

crème de la crème
obestämd grundform
crème de la crèmes
obestämd genitiv
crème de la crèmen
bestämd grundform
crème de la crèmens
bestämd genitiv

Crèmedelacrème är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet crèmedelacrème

  1. Brøgger har uppmärksammats för sina texter om kärlekens och det moderna samlivets problem, via essäsamlingar som Fri os fra kærligheden (1973, svenska: Fräls oss ifrån kärleken) och Kærlighedens veje og vildveje 1975, (svenska: Kärlekens vägar och vildvägar). Samma tema behandlades i romantrilogin Creme fraiche (1978, svenska: Crème fraîche), Ja (1984) och Transparences (1993), de tre romanerna är delvis självbiografi och delvis ren fiktion. 1997 återkom Brøgger till ämnet i den brett upplagda släktroman Jadekatten. (källa)
  2. Brylépudding, brulépudding eller crème caramel, finlandssvenska: brylékräm är en ugnsbakad efterrätt gjord på ägg, socker, mjölk och/eller grädde som serveras kall med karamellsås. (källa)
  3. Smör/margarin, matolja, mjölk/grädde/crème fraiche, ägg och olika slags ostar används i gratänger för att ingredienserna och smakerna ska "gifta sig" (kombineras) i ugnsvärmen. För att erhålla en god och fin gyllenbrun skorpa används ofta ost, ströbröd, rivet bröd, ägg, smör eller en sås typ béchamel. Gratängsås kallar man ibland en béchamelsås med ost och äggula för gratäng. (källa)
  4. Guacamole består av mosad avokado som blandas med kryddor efter smak, såsom vitlök, tomat, färsk koriander, chilipeppar och saft från lime eller citron. För att dryga ut guacamolen kan exempelvis yoghurt, gräddfil eller crème fraîche användas. (källa)
  5. En maträtt är sauterade kantareller i smör med salt och peppar, som ofta serveras på (rostat) bröd, ibland som komplement till en kötträtt. Stekta kantareller kan användas i risotto och även på pasta med några matskedar keso och crème fraiche. Kantareller används också i pajer eller med stekt bacon, finhackad vitlök och salvia. (källa)
  6. Maträtten kan förutom köttfärs innehålla till exempel tomat (skalade, krossade, puré eller ketchup), gul lök, vitlök, buljong, grädde, mjölk, crème fraîche, vetemjöl och champinjoner. Bolognese brukar även innehålla vitt eller rött vin, morot och stjälkselleri. Köttfärssåsen eller bolognesen kryddas ofta med kryddor som salt, peppar, oregano, basilika, timjan, mejram och salvia. Köttfärsen består vanligtvis av antingen nötfärs, blandfärs eller fläskfärs, men kan även göras av kycklingfärs. För ett vegetariskt alternativ kan köttfärsen ersättas med till exempel quornfärs eller sojafärs (sojaprotein). (källa)
  7. Pepparmynta används till dryck, godis, gelé, tuggummi, tandkräm och som krydda till lamm. Ingår tillsammans med andra ämnen för att ge smak åt den kubanska cocktailen Mojito samt i likören Crème de menthe. (källa)
  8. I Sverige består maträtten oftast av en stekt köttbit, som fläskfilé, oxfilé, entrecôte, eller kalvkött marinerat i rödvin, kryddat med paprika, vitpeppar och svartpeppar. Till rätten hör grönsaker och duchessepotatis som gratineras i ugn på en träplanka. Till garnityr serveras det smörstekta morötter, stekt tomat, kokt blomkål, baconlindad sparris, och stekta champinjoner med vitlökssmör. Grönsakerna kan tillagas med en redning av grädde och/eller crème fraîche. (källa)
  9. Enligt tradition kokas maträtten i ett tyg. Sedan början av 1900-talet lagas rätten ofta i en passande kastrull. Vanligen tillreds julpudding flera veckor före julen. Kort före servering ångas den. Ofta hälls brandy över puddingen som sedan flamberas. Till julpudding tillhandahålls vanligen Brandy butter eller Crème anglaise. (källa)
  10. Färdiglagade potatissallader liknar stuvningar och vissa innehåller cirka 20–25 viktprocent fett. Fetthalten varierar dock mellan olika fabrikat och produkter. Under 2000-talet tillverkas varianter med omkring 5–10 viktprocent fett. De färdiga potatissalladerna brukar innehålla antingen majonnäs, crème fraîche eller yoghurt. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.