Crèmefraiche Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder crèmefraiche, varianter, uttal och böjningar av crèmefraiche

Crèmefraiche synonym, annat ord för crèmefraiche, vad betyder crèmefraiche, förklaring, uttal och böjningar av crèmefraiche.

Vad betyder och hur uttalas crèmefraiche

Crèmefraiche uttalas crème fraiche [krämfrä´?] och är ett substantiv -n [-en].

Crèmefraiche betyder:

Ordformer av crèmefraiche

Singular

crème fraiche
obestämd grundform
crème fraiches
obestämd genitiv
crème fraichen
bestämd grundform
crème fraichens
bestämd genitiv

Crèmefraiche är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet crèmefraiche

  1. Brøgger har uppmärksammats för sina texter om kärlekens och det moderna samlivets problem, via essäsamlingar som Fri os fra kærligheden (1973, svenska: Fräls oss ifrån kärleken) och Kærlighedens veje og vildveje 1975, (svenska: Kärlekens vägar och vildvägar). Samma tema behandlades i romantrilogin Creme fraiche (1978, svenska: Crème fraîche), Ja (1984) och Transparences (1993), de tre romanerna är delvis självbiografi och delvis ren fiktion. 1997 återkom Brøgger till ämnet i den brett upplagda släktroman Jadekatten. (källa)
  2. Smör/margarin, matolja, mjölk/grädde/crème fraiche, ägg och olika slags ostar används i gratänger för att ingredienserna och smakerna ska "gifta sig" (kombineras) i ugnsvärmen. För att erhålla en god och fin gyllenbrun skorpa används ofta ost, ströbröd, rivet bröd, ägg, smör eller en sås typ béchamel. Gratängsås kallar man ibland en béchamelsås med ost och äggula för gratäng. (källa)
  3. Römmegröt (norska/danska: rømmegrøt, nynorska: rømmegraut) är en norsk specialitet. Det är en vetemjölsgröt, som kokas med rømme (norsk creme fraiche) tills fettet frånskiljs som smält smör, som simmar ovanpå. Gröten kan antingen ätas med kanel och socker som den är, eller utan kanel och socker som garnityr till någon huvudrätt, exempelvis kokt fisk. (källa)
  4. En maträtt är sauterade kantareller i smör med salt och peppar, som ofta serveras på (rostat) bröd, ibland som komplement till en kötträtt. Stekta kantareller kan användas i risotto och även på pasta med några matskedar keso och crème fraiche. Kantareller används också i pajer eller med stekt bacon, finhackad vitlök och salvia. (källa)
  5. Salladen innehåller ofta även rivna morötter och gul lök, men även rödkål, ananas och äpple. Dressingen kan bestå av olika kryddor, majonnäs, mjölk, creme fraiche, men även vinäger eller vinägrett, varför det som i Sverige oftast kallas pizzasallad också räknas som en sådan vitkålssallad. Även senap och dill kan ingå i blandningen. (källa)
  6. Skagenröra är en blandning av räkor, majonnäs och dill tillsammans med andra ingredienser som varierar efter smak och recept. Vanliga ingredienser utöver de tidigare är crème fraiche, gräddfil och rödlök. Citron och löj- eller sikrom är vanliga tillägg. En vanlig ingrediens på Västkusten (Sverige) är vit fisk av något slag eller crabsticks i små bitar. Det är inte ovanligt att man drygar ut den med det och röran blir då matigare. (källa)
  7. Osten väger ungefär 250 gram och säljs i små smörpappersformar. Den ser nästan ut som en gräddbakelse. La Tur är en färskvara och lagras bara i ca 10 dagar på mejeriet. När den väl finns i affären är den med största sannolikhet ätmogen direkt. Om osten är mogen syns det bäst genom att sidorna på den buktar ut och att ytan börjar rynka sig en aning. I smaken anas champinjon, crème fraiche och en aning gräddfil. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.