Dagshändelser Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder dagshändelser, varianter, uttal och böjningar av dagshändelser

Dagshändelser synonym, annat ord för dagshändelser, vad betyder dagshändelser, förklaring, uttal och böjningar av dagshändelser.

Vad betyder och hur uttalas dagshändelser

Dagshändelser uttalas dags|händ|els|er och är ett substantiv plural.

Ordformer av dagshändelser

Plural

dagshändelser
obestämd grundform
dagshändelsers
obestämd genitiv
dagshändelserna
bestämd grundform
dagshändelsernas
bestämd genitiv

Dagshändelser är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet dagshändelser

  1. Ett behov av att berätta och höra berättelser är viktiga för arten Homo sapiens, i andra hand, efter mat och före kärlek och tak över huvudet. Miljontals kan överleva utan kärlek eller hem, nästan ingen i tystnad, motsatsen till tystnad leder snabbt till berättande, och ljudet av historierna är det dominerande ljudet i våra liv, från de små ljuden i våra dagshändelser till de stora outsägliga beskrivningarna av psykopater. (källa)
  2. Det råder en behaglig stämning, stadspoeten Jean-Jacques Hoffstede reciterar en hyllningsdikt. Det kultiverade och avspända samtalet flyter fram på plattyska, högtyska och franska. Man kommenterar dagshändelser och berättar gamla anekdoter. Dock bedrar det vackra skenet åtminstone delvis. Samma dag har nämligen ett brev anlänt, med ett innehåll som driver en sedan länge pågående familjetvist på sin spets. Idyllen kan inte pågå så länge till, den glänsande familjebilden får sina första matta fläckar. (källa)
  3. Som drottning höll hon en salong kring det "gröna bordet" (efter bordsduken), där kvinnorna diskuterade politik och dagshändelser medan de handarbetade. Hon var också med om att grunda Sveriges första skola för dövstumma med Pär Aron Borg i Stockholm år 1809 efter ett uppträdande av Charlotte Seuerling. (källa)
  4. Svenska Posten var en kristlig så kallad halvveckotidning, som gavs ut av Halls förlag i Jönköping från slutet av 1800-talet och under första hälften av 1900-talet. I sin marknadsföring inför år 1927 beskrev tidningen att den "räknar bland sina medarbetare flera kända prästmän, predikanter, missionärer och författare" samt att den "meddelar sina läsare viktiga dagshändelser i sammandrag" och att prenumerera på "landets billigaste tidning, kan med fog sägas vara en klok handling." En av dess skribenter var psalmförfattaren Anna Ölander. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.