Distriktsordförande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder distriktsordförande, varianter, uttal och böjningar av distriktsordförande

Distriktsordförande synonym, annat ord för distriktsordförande, vad betyder distriktsordförande, förklaring, uttal och böjningar av distriktsordförande.

Vad betyder och hur uttalas distriktsordförande

Distriktsordförande uttalas di|strikts|ord|för|ande och är ett substantiv.

Ordformer av distriktsordförande

Singular

distriktsordförande
obestämd grundform
distriktsordförandes
obestämd genitiv
distriktsordföranden
bestämd grundform
distriktsordförandens
bestämd genitiv

Plural

distriktsordförande
obestämd grundform
distriktsordförandes
obestämd genitiv
distriktsordförandena
bestämd grundform
distriktsordförandenas
bestämd genitiv

Distriktsordförande är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet distriktsordförande

  1. CUF är indelat i 21 distrikt, dessa leds av en distriktsstyrelse där distriktsordförande samlar verksamheten. Distrikten består i sin tur ofta av ett antal avdelningar. (källa)
  2. Hon var även distriktsordförande och firmatecknare för Kalmar läns SSU-distrikt i slutet av 1990-talet. Enligt en granskning som Dagens Nyheter gjorde i mars 2005 visade det sig att SSU Kalmar under Hallengrens ordförandeskap blåst upp Kalmardistriktets medlemssiffror vid ansökan om organisationsstöd hos Regionförbundet. Granskningen visade att distriktet sade sig ha mer än dubbelt så många medlemmar som de som faktiskt hade betalt in medlemsavgift till distriktet, trots att distriktet bara hade rätt till bidrag för medlemmar som betalt medlemsavgiften. Sammanlagt ledde dessa uppblåsta medlemssiffror till att distriktet fick omkring 200 000 kronor för mycket i bidrag 1997 och 1998, och mer inflytande för distriktet inom SSU, då högre medlemssiffror gav större inflytande vid SSU:s kongress. I april 2005 betalade SSU Kalmar tillbaka 400 000 kronor i felaktiga bidrag. En förundersökning inleddes mot styrelsen för SSU Kalmar för misstänkt bedrägeri, ett brott med en preskriptionstid på fem år. Förundersökningen lades ner i januari 2006 då åklagaren inte kunde styrka brott. (källa)
  3. Sundell var Moderaternas distriktsordförande i Jämtlands län 1995–2007 och var den förste moderate distriktsordförande som öppet kritiserade Bo Lundgren efter Moderaternas valnederlag 2002. Sundell menade att Lundgren var "en lång parentes" som partiledare. (källa)
  4. Som den förste distriktsordföranden för det nybildade Bohusdistriktet av Ungsvenskarna (nuvarande Moderata Ungdomsförbundet) 1934–1936 hade han spelat en aktiv roll i Allmänna Valmansförbundets brytning med den tidigare ungdomsorganisationen Sveriges Nationella Ungdomsförbund. (källa)
  5. Som ung var Johansson politiskt intresserad, men engagerade sig inte politiskt förrän hon fick barn. Då gick hon med i Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund (SSU) för att få intellektuell stimulans. Så småningom startade Johansson en SSU-klubb i Kortedala–Gamlestan–Bergsjön kallad "KGB". Den slogs senare ihop med Angereds SSU-klubb. Den här tiden tog Johanssons politiska engagemang fart på allvar och 1996 valdes hon till distriktsordförande för SSU Göteborg. (källa)
  6. Lifvendahl blev medlem i Moderata Ungdomsförbundet 1987 och valdes senare till distriktsordförande för Gävleborgs län. (källa)
  7. Mikael Damberg växte upp i Bergshamra i Solna. Hans föräldrar är Socialdemokraternas förre partikassör Nils-Gösta Damberg och Riita-Liisa Damberg, en gång i tiden distriktsordförande i det socialdemokratiska ungdomsförbundet i Finland. (källa)
  8. Mellan 2011 och 2015 var Lodenius distriktsordförande för Centerpartiet i Stockholms län. Han är sedan 2017 ordförande för Bygdegårdarnas riksförbund. (källa)
  9. Anna Sjödin växte upp utanför Enköping i ett centerpartistiskt hem. I sin ungdom spelade hon basket och rugby och deltog 1994 i fyra landskamper för Sverige. Efter gymnasieskolan arbetade hon ett år på ett vårdhem i England och valde därefter även att arbeta en tid på en kibbutz i Israel. Hon gick med i SSU då hon kom hem 19 år gammal. Sjödin ville egentligen bli polis men hindrades av en hörselskada. I slutet av 1990-talet flyttade hon till Umeå för att studera till socionom vilket hon tog examen inom 2002. Hon blev distriktsordförande för SSU i Västerbotten och invaldes 2001 i SSU:s förbundsstyrelse. Innan hon blev vald till ordförande arbetade hon på ett skyddsboende för hotade kvinnor. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.