Distriktsorganisation Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder distriktsorganisation, varianter, uttal och böjningar av distriktsorganisation

Distriktsorganisation synonym, annat ord för distriktsorganisation, vad betyder distriktsorganisation, förklaring, uttal och böjningar av distriktsorganisation.

Vad betyder och hur uttalas distriktsorganisation

Distriktsorganisation uttalas di|strikts|org|an|is|at|ion och är ett substantiv.

Ordformer av distriktsorganisation

Singular

distriktsorganisation
obestämd grundform
distriktsorganisations
obestämd genitiv
distriktsorganisationen
bestämd grundform
distriktsorganisationens
bestämd genitiv

Plural

distriktsorganisationer
obestämd grundform
distriktsorganisationers
obestämd genitiv
distriktsorganisationerna
bestämd grundform
distriktsorganisationernas
bestämd genitiv

Distriktsorganisation är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet distriktsorganisation

  1. Då det är ett familjeförbundet så jobbar DHB för och åt de familjer som utgör förbundet. Detta gör de genom att anordna läger för familjer, hålla konferenser, anordna utbildningsdagar och aktiviteter på lokal och regional nivå genom distriktsorganisationerna. Utöver det så jobbar DHB intressepolitiskt genom yttranden, skrivelser och remissvar på statliga utredningar och förslag. (källa)
  2. Frikyrkorna är framvuxna ur väckelserörelser och är demokratiska folkrörelser som kännetecknas av lågkyrkliga inslag, med betoning på personlig omvändelse och lekmannaengagemang. I många frikyrkor är församlingarna självstyrande och oberoende (kongregationalism), eventuellt i samverkan inom en distriktsorganisation och en samfundsorganisation, medan folkkyrkornas församlingar är underställda en biskop och ett stift (episkopalism). Frikyrkor har likheter med, men skall inte sammanblandas med, inomkyrkliga lågkyrkliga missionsföreningar som bland annat samverkar i Evangeliska fosterlandsstiftelsen (EFS) och andra inomkyrkliga väckelserörelser. (källa)
  3. Den första Elevriksdagen (vilket organisationens årsmöte döptes till) med representanter från hela landets elevråd ägde rum 1959 på studenthemmet Nyponet i Stockholm, följt av Elevriksdagen 1962 på Börshuset i Göteborg, 1964 av en på Foresta, Lidingö och 1965 av en fjärde på Ronneby Brunn med 400 skolor representerade. Därefter hölls elevriksdagar varje år med 120 deltagare utsedda av distriktsorganisationerna. (källa)
  4. Samfundet blev sedermera en av Finlands största folkrörelser med omkring 120 000 medlemmar i början av 1980-talet, efter en massiv medlemstillströmning under det föregående decenniet. Antalet lokalavdelningar var 580, sammanslutna i 10 krets- och 14 distriktsorganisationer, kollektivanslutna medlemmar var omkring 2 000 organisationer och företag. Samfundet arrangerade årligen omkring 15 000 offentliga sammankomster som besöktes av omkring en miljon människor. Det utgav tidskrifterna Kontakt (sedan 1945) och Maailma ja Me (sedan 1968) i samarbete med Samfundet Sovjetunionen-Finland. På samfundets initiativ tillkom bland annat Leninmuseet i Tammerfors, Sovjetinstitutet i Helsingfors och den finländsk-sovjetiska handelskammaren. Detsamma gällde vänortsverksamheten, som 1982 berörde 50 kommuner i vartdera landet. (källa)
  5. En handfull av KDU:s distriktsorganisationer har egna ombudsmän, men i normalfallet bedrivs verksamheten helt av ideella krafter. (källa)
  6. Det nuvarande FKP upptogs för första gången i partiregistret år 1997. Detta beslut kan ses som det definitiva slutet på den ideologisk–politiska konflikt som splittrat det "gamla" FKP sedan 1960-talet. I samband med FKP:s 20:e partikongress år 1984 kom de så kallade moderniserarna under ledning av Arvo Aalto att få/ta den absoluta makten inom partiet, vilket sedermera ledde till att den mer revolutionära inriktningen, taistoiterna, – med åtta ur FKP uteslutna distriktsorganisationer i spetsen – år 1986 bildade Finlands kommunistiska parti (enhet). (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.