Dödsbodelägare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder dödsbodelägare, varianter, uttal och böjningar av dödsbodelägare

Dödsbodelägare synonym, annat ord för dödsbodelägare, vad betyder dödsbodelägare, förklaring, uttal och böjningar av dödsbodelägare.

Vad betyder och hur uttalas dödsbodelägare

Dödsbodelägare uttalas döds|bo|del|äg|are och är ett substantiv.

Ordformer av dödsbodelägare

Singular

dödsbodelägare
obestämd grundform
dödsbodelägares
obestämd genitiv
dödsbodelägaren
bestämd grundform
dödsbodelägarens
bestämd genitiv

Plural

dödsbodelägare
obestämd grundform
dödsbodelägares
obestämd genitiv
dödsbodelägarna
bestämd grundform
dödsbodelägarnas
bestämd genitiv

Dödsbodelägare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet dödsbodelägare

  1. Att vara sambo är i Sverige inget civilstånd i juridisk mening. Enligt sambolagen, som instiftades 1987, är efterlevande sambo dödsbodelägare men saknar arvsrätt. (källa)
  2. Skiftesman kan utses om dödsbodelägare i ett dödsbo inte kan komma överens om hur tillgångar ska värderas eller om hur de ska fördelas, det vill säga skiftas genom arvskifte. (källa)
  3. Dödsbo (stärbhus) eller sterbhus är kvarlåtenskapen efter en avliden person. Dödsboet räknas som en juridisk person. Kvarlåtenskapen ska enligt lag förtecknas i en bouppteckning inom tre månader efter dödsfallet. Fram till arvskiftet förvaltas kvarlåtenskapen av de efterlevande som har arvsrätt till den avlidnes egendom. En sådan person kallas antingen dödsbodelägare, eller efterarvinge för den som har rätt att få ut sitt arv först efter att en dödsbodelägare har avlidit. Ett dödsbo kan också förvaltas av en boutredningsman. Dödsboet upplöses när arvskiftet är avslutat och all kvarlåtenskap fördelats mellan arvingarna. (källa)
  4. En bouppteckning är en skriftlig handling som enligt lag skall redovisa samtliga tillgångar och skulder i samband med dödsfall och vid konkurs. I bouppteckningen ska också uppges vilka som är dödsbodelägare, efterarvingar och testamentariska arvingar. (källa)
  5. Boutredningsman förordnas av tingsrätt på begäran av dödsbodelägare. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.