Vad betyder och hur uttalas efterundersökning
Efterundersökning uttalas efter|under|sök|ning.
Ordformer och varianter av efterundersökning
Singular
- efterundersökning
- obestämd grundform
- efterundersöknings
- obestämd genitiv
- efterundersökningen
- bestämd grundform
- efterundersökningens
- bestämd genitiv
Plural
- efterundersökningar
- obestämd grundform
- efterundersökningars
- obestämd genitiv
- efterundersökningarna
- bestämd grundform
- efterundersökningarnas
- bestämd genitiv
Efterundersökning är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet efterundersökning
Kattlunds Omkring 1550 österländska och västerländska silvermynt, bland annat anglosaxiska, irländska, danska, tyska, förfalskningar av anglosaxiska, kufiska m.m., samt ett större antal bitsilver, däribland åtta barrar, doppsko, två götar, sex fragment av flätade och vridna arm/halsringar, 43 små sönderklippta plåtar och tenar, två filigranpärlor, 32 bitar av olika spännen och smycken, 10 tenar m.m. Hittade av Lars Larsson vid grävning i en vid gården befintlig åker. Vid arkeologiska efterundersökningar har en del bitsilver, mynt osv. hittats på åkern, och den är troligen inte tömd på silver.
Utvärderingar på 1980-talet visade goda resultat av Hasselakollektivet: "Efterundersökningen visade att 78 procent hade fått en ordnad sysselsättning, 93 procent hade fast bostad, 73 procent missbrukade inte längre, 76 procent hade återupptagit kontakten med föräldrarna och 44 procent levde i goda parrelationer. När det gällde missbruk, sysselsättning och kriminalitet visade sig signifikanta positiva förändringar. Den sociala funktionen hade förbättrats för 82 procent. Allt detta sammantaget placerar resultaten högre än för någon annan svensk behandlingsform inom missbruksvård idag.".
En variant av exploateringsundersökningen är en efterundersökning eller räddningsundersökning som görs då någon redan gjort ingrepp i en fornlämning och därigenom skadat denna. Arkeologerna kan då dokumentera och undersöka det som finns kvar av den skadade fornlämningen.
Man gissade länge att Raknehaugen endast var en minneshög (kenotaf) för en småkung, eller att den var en så kallad tingshög. Dagfinn Skre fastställde emellertid 1997, med hjälp av en mindre efterundersökning av högen och en ny genomgång av dokumentationen från Griegs utgrävning, att det på högens botten faktiskt fanns spår efter en enkel brandgrav.