Elitnivå Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder elitnivå, varianter, uttal och böjningar av elitnivå

Elitnivå synonym, annat ord för elitnivå, vad betyder elitnivå, förklaring, uttal och böjningar av elitnivå.

Vad betyder och hur uttalas elitnivå

Elitnivå uttalas e|lit|nivå och är ett substantiv.

Ordformer av elitnivå

Singular

elitnivå
obestämd grundform
elitnivås
obestämd genitiv
elitnivån
bestämd grundform
elitnivåns
bestämd genitiv

Plural

elitnivåer
obestämd grundform
elitnivåers
obestämd genitiv
elitnivåerna
bestämd grundform
elitnivåernas
bestämd genitiv

Elitnivå är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet elitnivå

  1. I samband med att intresset för ridsporten ökade även efterfrågan på hästar som klarade av påfrestningarna och som hade talang för antingen hoppning eller dressyr eller både och. Många sporthästar som de tyska varmblodshästarna Hannoveranare och Holsteinare utvecklades och även större hunterhästar för jaktritt och hoppning. Nästan alla varmblodshästar utvecklades med hjälp av det engelska och det arabiska fullblodet som gav snabbhet och ädla linjer till de nya ridhästarna. Talanger inom hoppning, dressyr och fälttävlan användes vidare i aveln och idag har vi ett väl utvecklat system för avel och träning av tävlingshästar på elitnivå. (källa)
  2. Precis som allt idrottande på elitnivå så har även den artistiska gymnastiken skador. Viss forskning har visat att 70 procent av skadorna är av lättare karaktär. De mest utsatta tillfällena är under friståendeövningar och då särskilt vid landningar. (källa)
  3. Ingvar Garell, född 10 december 1901 i Råda församling, Göteborgs och Bohus län, död 28 maj 1979 i Stockholm, var en svensk tennisspelare och flerfaldig svensk mästare i dubbel aktiv på elitnivå från cirka 1925 och hela 1930-talet. (källa)
  4. Juniorlicens – gäller för tävlande på både ponny och häst samt för alla typer av tävlingar till och med elitnivå samt internationella tävlingar. Juniorlicensen gäller tills man har fyllt 18 år. (källa)
  5. Sedan andra halvan av 1990-talet har det dock blivit vanligt att ishockeyklubbar i Sverige på elitnivå köpt sina ishallar, för att så småningom med hjälp av sponsring bygga ut dem. (källa)
  6. Även om ishallarna är byggda för ishockey och konståkning i första hand, används de även för enstaka sportevenemang inom andra områden, till exempel basket, handboll, innebandy och volleyboll. Under 1970-talet började många basketklubbar på elitnivå i Sverige spela flertalet matcher i ishall, då de oftast kan ta in mer publik än en vanlig sporthall. (källa)
  7. En god kantspelare är snabb, teknisk och explosiv men då han eller hon inte behöver vara lika kraftigt byggd som en mittsexa eller lång som en niometersspelare, tillhör kantspelarna ofta lagets till växten mindre spelare. Ett noterbart undantag är svenske Jonas Källman som med sina 200 centimeter även utgör ett hot på nio meter vilket annars är ganska ovanligt bland kantspelare på elitnivå. (källa)
  8. I större och professionella klubbar på elitnivå delar man ofta upp lagledarens roller i flera. Där är oftast lagledaren underställd en manager med helhetsanvar för klubben samt att man har separata tränare som ansvarar för lagets och lagmedlemmarnas träning. (källa)
  9. I lagsporter förekommer fenomenet mest i lägre divisioner, samt på motionsnivå, där det ibland kan vara svårt att få ihop det antal spelare som reglerna kräver för att starta eller genomföra en match. På elitnivå kan lag som lämnar walkover bli uteslutna från tävlingarna. I lagsporter kan sjuka eller skadade spelare ofta ersättas, men i individuella sporter kan enskilda idrottsmän behöva lämna walkover på grund av skada eller sjukdom. (källa)
  10. Taktiken inom boule handlar ytterst om att använda sitt klot på ett optimalt sätt, utifrån spelarnas förmåga och spelets situation. Duktiga spelare på elitnivå skjuter ofta, då deras träffprocent är hög. Ett bra skott kan innebära att man både lägger och skjuter samtidigt, det vill säga att man får en fullständigt elastisk stöt och byter plats med det liggande klotet, en så kallad carreau. För sämre spelare lönar det sig ofta bättre att placera ett klot framför lillen, så att det ligger ivägen för motståndaren, än att skjuta och missa. Ett viktigt inslag i boulespelet är - enligt vissa spelare - att "spela snålt". De menar då att det kan vara bättre att förlora en poäng än försöka vinna flera poäng. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.